5 načina za usporavanje starenja kože bez botoksa

5 načina za usporavanje starenja
kože bez botoksa

Jedna od najpopularnijih metoda postizanja meke, glatke i besprijekorne kože bez naznaka borica i bora, već je godinama famozni botoks, koji je poznat kao procedura ubrizgavanja botulin toksina u boru, odnosno ciljani mišić. Smetaju li i vas tragovi starenja na koži, no još uvijek nemate hrabrosti za zahvat injekcijama, isprobajte pet prirodnih načina s kojima ćete usporiti starenje koža i zadržati normalnu funkciju mišića lica.

Ideje protiv starenja8

Nosite zaštitni faktor – uvijek i svugdje

Krema sa zaštitnim faktorom jedan je od imperativa njegovanja kože, no mnogi od nas na nju zaborave čim popusti ljetna vrućina. Ipak, UV zračenje štetno je i zimi, stoga je vama da poduzmete sve u svojoj moći kako bi kožu zaštitili od njega. Upravo oksidativno oštećenje kože, prouzročeno nezaštićenim izlaganjem suncu, uzrokuje fine linije i bore, pa je pravo vrijeme da shvatite važnost zaštitnog faktora.

Ideje protiv starenja5

Redovito pijte vodu

Kada pijemo vodu, hidratiziramo stanice kože, punimo ih vodom, zatežemo i ostvarujemo dojam glatkog i čistog tena. Zapamtite da sokovi, soda vode i druga šećerima zasićena pića rezultiraju upravo suprotnim. Voda je izvor života, ali i izvor savršene, besprijekorne kože, do koje ćete doći preporučenim dnevnim unosom od 1,5L vode dnevno, koliko se sugerira odraslim osobama.

Ideje protiv starenja2

Izbjegavajte navike koje će ubrzati starenje kože

Brinite o koži ne samo s vanjske strane, već i s unutarnje. Tijelo je vaš hram, koji također morate njegovati. Kada pijete alkohol i jedete masnu i slatku hranu, vaš šećer u krvi naglo raste. To dovodi do viška glukoze u krvi koja može naškoditi kolagenu i elastinu, rezultirajući oštećenjima na koži. Krajnji dojam? Kruta, manje elastična i naborana koža.

Lijek je jednostavan; redovito vježbajte kako biste poboljšali cirkulaciju i zadržali hormone u ravnoteži. Fokusirajte se na hranu koja je bogata vitaminima i nutrijentima, a ako još uvijek pušite, pokušajte prestati. Pušenje je jedan od primarnih okidača za oksidativno oštećenje kože i efekte ubrzanog starenja.

Ideje protiv starenja3

Obogatite prehranu nutrijentima koji usporavaju starenje

Vaše stanice kože trebaju imati dovoljno esencijalih sirovina koje će im omogućiti da iz dana u dan popravljaju oštećenja na koži, funkcioniraju optimalno i čine vas zdravima i lijepima. Nahranite ih strateški izabranim nutrijentima, primjerice voćnim kiselinama koje nalazimo u šumskom voću, jabukama koje su bogate vitaminom C i bioflavonoidima (on štiti prirodna antioksidativna svojstva kože), papajom koja je prirodna alternativa kemijskim pilinzima, te naposljetku lisnatim zelenim povrćem, koje je bogato klorofilom, enzimima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima, odgovornima za blistav izgled kože.

Ideje protiv starenja

Birajte prirodne sastojke za njegu kože koji prkose njenom starenju

Odvedite njegu kože na novu razinu uz ova tri sastojka koje će vaša koža obožavati više od botoksa, a koja ćete lako pronaći u bio trgovinama. Ulje sjemenki brusnice, koje se preporuča koristiti direktno na koži, ima savršen omjer omega-3 i omega-6 masnih kiselina, što znači da će se lijepo upiti u kožu i hidratizirati ju mnogo efektivnije od većine komercijalnih proizvoda, a tu su i velike količine antioksidansa, pogotovo vitamina E.

Ideje protiv starenja4

Ulje sjemenki maline, još je jedan potpuno prirodni proizvod bogat sastojcima koje koža voli, štiti od zračenja, bogat je antioksidansima i ima izvrsna antiupalna svojstva. Treća ideja za korištenje je ulje bobica pasjeg trna, koje povećava razine kolagena i potiče izmjenu stanica, dok također sadrži visoke razine relativno rijetkih omega-7 masnih kiselina, koje su se pokazale odličnim sredstvom u spriječavanju nastanka finih linija i bora.

Foto: Giorgio Armani, Guliver/Getty, Shutterstock

Učitati još
Zatvori