Kućica na osami u srcu Gorskog kotara savršena je za bijeg od svakodnevice

Kućica na osami u srcu Gorskog kotara
savršena je za bijeg od svakodnevice

Gorski kotar je u posljednjih godinu dana pravi turistički hit. Ova prirodna oaza može se pohvaliti prekrasnim lokacijama koje će vas očarati na prvi pogled. Zimi vas čeka prava zimska bajka, a u proljeće i ljeto uživat ćete u zelenilu i čistom zraku. Bez obzira tražite li mjesto gdje ćete u miru i tišini predivne prirode napuniti baterije i pobjeći od gradske vreve ili želite osjetiti adrenalin aktivnog odmora, u Gorskom kotaru moguće je oboje. Danas smo se fokusirali na ovo prvo i pronašli mjesto stvoreno baš za takav tip odmora.

Zen oaza za odmor kakav priželjkujete

Nedaleko mjesta Brod na Kupi nalazi se ova divna drvena kućica nazvana Zen House. Smještena je između dvije rijeke, bez drugih stambenih objekata u blizini. U potpunosti je okružena šumom pa ćete uživati u miru netaknute prirode, a društvo će vam praviti šumske životinje.

Kućica ima dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju i dvije spavaće sobe, obje s bračnim krevetom. U boravku se nalazi kauč na razvlačenje pa u kući ukupno može odsjesti šestero ljudi. Zahvaljujući velikim prozorima, kućica je puna svjetla, a gostima omogućava buđenje s pogledom na zelenilo koje ju okružuje.

Postoji i terasa na kojoj se možete opuštati, čitati knjigu, uživati u šalici kave… Na raspolaganju vam je i roštilj i ono najbolje – vrt, odnosno prostrana livada i beskrajno zelenilo. Iako ćete biti u šumi, odvojeni od svega, u blizini se nalaze razne čarobne lokacije Gorskog kotara koje možete posjetiti i otići na izlet. Od kućice do Nacionalnog parka Risnjak treba cca 15 minuta vožnje autom.

U krugu od nekoliko kilometara nalazi se više planinarskih i avanturističkih atrakcija Gorskog kotara, poput Zelenog Vira, Vražjeg prolaza, izvora rijeke Kupe… Nedaleko od sještaja (cca 200-tinjak metara) nizvodno uz rijeku Kupicu, nalazi se Adrenalinski park koji u svojoj ponudi uključuje vožnju kajakom, rafting i paint-ball.

Više informacija potražite na Booking.com.

Foto: Ivana Niskota, Booking.com
Naslovna fotka: @dr.danielzgombic

Učitati još
Zatvori