Najljepša beauty trgovina koju smo vidjele otvorena je u Beogradu

Najljepša beauty trgovina koju smo
vidjele otvorena je u Beogradu

U moru brojnih drogerijskih i luskuznih brendova, sve se više ističu manji brendovi koji imaju sve veću popularnost među beauty ljubiteljicama. Jedan od takvih brendova je i kozmetika Sofi. Riječ je o srpskom brendu, odnosno o radionici u kojoj se ručno proizvodi kvalitetna kozmetika, no isključivo od prirodnih sastojaka. Njihov isključivi cilj je proizvodnja ručno rađenih proizvoda te smatraju kako su upravo po tome posebni. Nekoliko njihovih proizvoda već smo isprobale putujući u Beograd i našem oduševljenju nije bilo kraja pa smo vam još prošle godine pisale o super kozmetici Sofi.

Novost u svijetu SOFI kozmetike

Nedavno nas je razveselila vijest da SOFI otvara još jednu svoju trgovinu, i to u Beogradu. Prva je 2016. otvorena u Novom Sadu, a sada je stiglo vrijeme i za beogradski launch.

Ključnu ulogu u projektiranju i uređenju trgovine imao je poznati srpski arhitektonski studio AUTORI, kojeg uz SOFI veže četiri godine duga i plodonosna suradnja. Upravo su AUTORI uredili SOFI trgovinu u Novom Sadu, pa je bilo logično da će svoju kreativnost i ekspertizu rasplesati i u novom beogradskom dućanu.

AUTORI su nam ljubazno ustupili fotografije uređenja i jedino što smo mogle zaključiti jest to da se radi o jednoj od najljepših beauty trgovina koje smo dosad vidjele, a definitivno i najljepšoj kada je riječ o regiji.

Studio je u ovom projektu prvenstveno bio vođen filozofijom brenda SOFI, koja u prvi plan stavlja potpuno ogoljene prirodne sastojke. Tako su i AUTORI odabrali sirove elemente koji u vizualnom smislu čine razliku. Tu su, primjerice, odbačeni komadi mramora iz lokalnih kamenoloma, hrvatski vapnenac Planit i crnogorski tehničko-građevinarski kamen Maljat, također odbačeni zbog svoje nesavršenosti i u rukama AUTORA zatim minimalno dotjerani za potrebe trgovine.

Kako bi interijer dobio na balansu i senzibilitetu, meki materijali poput prozračnih zavjesa protežu se prostorom i daju mu na eteričnosti. SOFI logo i custom-made rasvjeta, dali su cijeloj trgovini završni touch, a AUTORI otkrivaju kako im je ovo bio jedan od posebno dragih projekata, jer su imali potpunu slobodu eksperimentiranja.

Foto: Relja Ivanić

Učitati još
Zatvori