5 razloga zašto danas na Mali piknik na Gornji grad

5 razloga zašto danas na Mali
piknik na Gornji grad

mali piknik gornji grad (6)

Jednom tjedno Vranicanijeva poljana na Gornjem gradu pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro-sadržajem. Zahvaljujući Malom pikniku, sada se još duže možete zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro-ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu.

Na Malom pikniku možete kušati “hranu s izvora”, otkriti male lokalne proizvođače i upoznati se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija. Uz to, možete i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvježiti se sezonskim gastro-delicijama domaćih OPG-ova.

Ususret današnjem Malom pikniku, izabrali smo pet stvari zbog kojih ga ne propuštamo!

mali piknik gornji grad (7)

Vina, i to ona iskrena

Svi znaju da je vino “must have” svakog piknika, a gornjogradski piknik može se pohvaliti samo posebnim, iskrenim vinima. Iskrena vina Matković inspiriraju na male, nikad izgovorene istine, koje su, kao i njihova vina, najljepše navrh jezika. Na Malom pikniku iskreni su cuvée, pinot crni, frankovka, frankovka barrique, cabernet frank, zeleni silvanac, chardonnay i rosé.

mali piknik gornji grad (10)

Delikatesni sirevi

Uz vino nikako se ne preskače sir, a pogotovo ne delikatesni. Na Malom pikniku možete kušati svježe, zrele, kuhane i dimljene sireve, kao i one sa začinima i plemenitom plijesni. Kozji ili kravlji, ovi sirevi iz male obiteljske mljekare Horizont iz Koprivnice pravi su specijaliteti koje ne možete pronaći na uobičajenim prodajnim mjestima.

mali piknik gornji grad (9)

Domaći kruh kakav je nekad bio

Na Malom pikniku nikada ne fali pravog, domaćeg kruha. Tako, zahvaljujući OPG-u Bubnić, ovdje možete pronaći kruh “kakav je nekad bio” – od cjelovitog zrna grahama, kukuruza ili konoplje svježe mljevenog na kamenom mlinu i pečenog u tradicionalnoj krušnoj peći. Također, Iris i Branimir za Mali piknik uvijek s puno ljubavi pripreme beskvasni kruh po recepturi od prije 1000 godina.

mali piknik gornji grad (8)

Povrtni kokteli

Uz vodu obogaćenu mentom, ružmarinom, aloe verom ili limunskom travom, na Malom pikniku možete se osvježiti i Raw Smooth Superfood smoothijima od svježeg sezonskog voća i povrća s eko-imanja Zdenke Dodig, uz dodatak hladno prešanih ulja, orašastih plodova i začina. A uskoro stižu i pravi kokteli!

mali piknik gornji grad (2)

Romantičan štih

Isprobavanje gastro-delicija nikad nije bilo ljepše nego na dekicama s pogledom na grad, dok u pozadini svira dobra jazz ploča. Decentno romantično uređenje s dekicama, visećim vazama, lampicama i svijećama savršeno se uklopilo u gornjogradski ambijent i pretvorilo Vranicanijevu poljanu u najslađe mjesto za piknik u gradu.

T.B.

Učitati još
Zatvori