Domagoj Klečina novi je chef Hiddena. Željko Vukićević od Rijeke se oprostio večerom na kojoj smo bili
Domagoj Klečina novi je chef Hiddena. Željko Vukićević od Rijeke se oprostio večerom na kojoj smo bili

Domagoj Klečina novi je chef Hiddena. Željko Vukićević od Rijeke se oprostio večerom na kojoj smo bili

Riječki Hidden wine bistro nedavno je priredio posebnu večeru koja je u isto vrijeme bila oproštaj od jednog chefa i dobrodošlica novom vođi kuhinje. Riječ je o Željku Vukićeviću, glavnom chefu Hiddena od samih početaka, koji se sada vraća u rodnu Crnu Goru kako bi otvorio obiteljski restoran, te Domagoju Klečini, talentiranom novom glavnom chefu koji preuzima kuhinju s puno entuzijazma i kreativnosti.

Glavni chef Hiddena, Željko Vukićević, oprostio se od riječkog restorana s toplinom i zahvalnošću. Kako je naglasio, bila mu je čast živjeti i raditi u Rijeci i Hrvatskoj, ponosan je na sve što su zajedno postigli, a upravo ovdje je osjetio još jaču ljubav prema svom poslu. Naime, vlasnik Deni Srdoč i chef Vukićević su Hidden pretvorili u jedan od najboljih hrvatskih bistroa i svakako najbolji riječki restoran.

Hidden_bistro_rijeka_
Goveđi rep i pastrnjak
Hidden_bistro_rijeka_

Večera “Doviđenja & Dobrodošli” u riječku je kuhinju nakratko vratila i spomenutog vlasnika Hiddena, proslavljenog chefa Denija Srdoča, koji je zajedno s timom pokazao zašto Hidden već godinama drži mjesto na vrhu riječke gastronomske scene. Gosti su uživali u osam pažljivo komponiranih slijedova, koji su spojili različite stilove, tehnike i okuse.

Hidden_bistro_rijeka_
Teleća glava

Chefovi na djelu

Večer je započela hladnim predjelima. Deni Srdoč predstavio je King Fish, odnosno gofa s porilukom i dashi umakom, dok je Vukićević oduševio kombinacijom kozica, svinjske glave i hrena. Slijedili su topli tanjuri: Domagoj Klečina pripremio je kremasti rižoto od bundeve, a Vukićević goveđi rep s pastrnjakom.

Glavna jela pokazala su snagu individualnog stila svakog chefa. Srdoč je poslužio luksuzni Wagyu +6 s bukovačom, dok je Vanja Puškar iz Beograda (vodi moderne beogradske restorane Iva, Iris i Dragoljub, pod sloganom New Balkan Cuisin), gost večeri, oduševio telećom glavom, kreativnim i moćnim slijedom koji je ujedno bio i kulinarski highlight večeri.

Hidden_bistro_rijeka_
Wagyu i oyster mushroom
Hidden bistro_Rijeka
Kozice, svinjska glava, hren

Slatki završetak večeri

Deserti koje je pripremio Klečina pokazali su da je i slatki segment kuhinje u sigurnim i kreativnim rukama. Choux s pistacijom i yuzuom te elegantna čokoladna torta zaokružili su večer, ostavljajući goste s osmijehom i nezaboravnim iskustvom.

Sve upućuje na to da Hidden i dalje ostaje nezaobilazna destinacija na riječkoj gastronomskoj sceni, a uskoro će to potvrditi novi jelovnik pod vodstvom novog chefa Domagoja Klečine.

Hidden bistro Rijeka
Rižoto od bundeve
hidden_bistro_rijeka
King fish, poriluk, dashi

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori