

Jeste li probali “burek” u rižinom papiru? Hrskava je, sočna i zdrava alternativa pravom. Imamo recept
Burek je klasik koji svi volimo; sočno meso, lagano začinjeno, zamotano u hrskavo tijesto. No što ako vam kažemo da postoji jednostavnija, laganija verzija koju možete pripremiti kod kuće, kad nemate vremena ili volje razvlačiti klasično tijesto? Rješenje je burek u rižinom papiru, a ovo je jelo već steklo status viralnog na društvenim mrežama.
Ova verzija zadržava sve što volimo kod klasičnog bureka; hrskavu koricu i sočan nadjev, ali je brži za pripremu i znatno laganiji. Rižin papir daje prozračnu teksturu koja se savršeno peče, a nadjev možete prilagoditi svom ukusu: možete koristiti klasično meso, sir, špinat ili kombinaciju povrća. Idealno je jelo za brzi ručak, večeru ili čak kao zalogaj na druženjima.
Burek u rižinom papiru
Sastojci za nadjev
- 600 g mljevene govedine
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 4 žličice dimljene paprike
- sol
Sastojci za “tijesto”
- 2-3 jaja
- 4 žličice ulja
- 8 lista rižinog papira
Upute
- Pirjajte luk i češnjak na tavi, zatim dodajte mljevenu govedinu i začine. Pustite da se meso potpuno skuha i potom ga ohladite (to osigurava da rižin papir ne postane gnjecav).
- Umutite jaje s uljem i premažite svaki list rižinog papira s obje strane ovom smjesom.
- Stavite list rižinog papira na radnu površinu, dodajte ohlađeni nadjev i pažljivo zamotajte.
- Stavite u fritezu na zrak (air fryer) na 180 °C 10 minuta ili pecite u pećnici dok ne postane hrskavo.