Jesenski gastro trend su male slastice: Isprobajte recept za mini tiramisu
Jesenski gastro trend su male slastice: Isprobajte recept za mini tiramisu

Jesenski gastro trend su male slastice:
Isprobajte recept za mini tiramisu

Gastro trendove uvijek je teško predvidjeti jer mnogi, potpuno neočekivano, preko noći postanu viralni. Ipak, Pinterest je u svom posljednjem izvješću prognozirao određene trendove vezane uz hranu i piće, a koji će vjerojatno dominirati tijekom ove jeseni. Među njima su se našle i minijaturne slastice poput mini kroasana, cheesecakea i palačinki. U tom duhu donosimo recept za mnogima omiljeni kolač u nešto manjem obliku, a to je mini tiramisu.

Recept smo pronašli smo na Instagram profilu @domsli22 i poželjeli ga što prije isprobati. No, sigurni smo da ćete, nakon što otkrijete koliko ga je jednostavno pripremiti, i sami to poželjeti.

Mini tiramisu: Desert kojem bi rijetko tko odolio

Tiramisu je talijanski kolač koji je danas moguće isprobati u različitim varijacijama. Neke od njih su Tiramisu Raffaello i tiramisu sladoled. Štoviše, iz ljubavi prema ovom desertu otvorene su brojne specijalizirane slastičarnice diljem svijeta, a jedna od njih je i Tiramisu bar u Splitu o kojem smo već govorili.

Ipak, ovaj put ostajemo u svojoj kuhinji i pripremamo mini tiramisu koji je jednako ukusan koliko i vizualno privlačan. U njegovoj pripremi koristi se samo nekoliko sastojaka, a u nastavku smo naveli ključne korake na koje biste trebali obratiti pozornost. No, jedno je sigurno – riječ je o mini desertu kojem bi rijetko tko odolio.

Sastojci

  • 250 g maskarpone sira

  • 200 ml slatkog vrhnja (30% mliječne masti)

  • 4 žumanjka

  • 4 žlice šećera

  • korica pola naranče

  • piškote

  • kava

  • kakao prah

Priprema:

  1. Umutite žumanjke sa šećerom, a maskarpone sir sa slatkim vrhnjem.

  2. Pažljivo sjedinite obje smjese i miješajte dok ne dobijete ujednačen fil.

  3. U fil dodajte naribanu koricu pola naranče.

  4. Pripremite tiramisu tako što ćete fil slagati na piškote prethodno umočene u kavu.

  5. Kada ste zadovoljni izgledom deserta, pospite po vrhu malo kakao praha i vaša mini poslastica je spremna!

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@domsli22)

Učitati još
Zatvori