The Ninth je najjeftiniji Michelinov restoran u Londonu i zaista vrijedan posjeta
The Ninth je najjeftiniji Michelinov restoran u Londonu i zaista vrijedan posjeta

The Ninth je najjeftiniji Michelinov restoran u Londonu i zaista vrijedan posjeta

Kad pomislimo na restorane s Michelinovom zvjezdicom u Londonu, prva asocijacija često su cijene koje mogu iznositi poput avionske karte za egzotičnu destinaciju. No, The Ninth ruši taj mit. Ovdje možete uživati u vrhunskoj kuhinji nagrađenoj Michelinovom zvjezdicom, a da pri tome ne ispraznite račun.

Smješten na adresi 22 Charlotte Street, The Ninth je restoran chefa i vlasnika Juna Tanake, koji je svoja kulinarska umijeća brusio više od tri desetljeća u nekim od najpoznatijih londonskih kuhinja, uključujući Le Gavroche i The Square. Restoran je otvorio 2015., a već 2017. stiglo je i prestižno priznanje – Michelinova zvjezdica.

Restoran The Ninth u Londonu (4)
Restoran The Ninth u Londonu (4)

Vrhunska kuhinja uz cijene koje iznenađuju

Atmosfera u The Ninthu daleko je od ukočene. S dva kata i blisko postavljenim stolovima, prostor odiše opuštenošću, poput elegantnog bistroa u kojem se osjećate kao stalni gost. Koncept je baziran na jelima koja se dijele, iako ništa vas ne sprječava da se u svojim zalogajima prepustite solo uživanju. Tanaka u jelovnik unosi francuske i mediteranske utjecaje, pa ćete tu pronaći savršeno balansirani carpaccio od brancina, kremasti rižoto od divljeg češnjaka, ali i niz drugih sezonskih jela koja se mijenjaju ovisno o ponudi najboljih namirnica.

Restoran The Ninth u Londonu (4)

Ono što The Ninth izdvaja, osim iznimne kvalitete, jest njegova pristupačnost. Prema službenim podacima, set meni od dva slijeda stoji £35, a od tri slijeda £38, i to za ručak i ranu večeru do 18 sati. Ako se večera nakon 18 sati i naručuje à la carte, cijene ovise o odabranim jelima. U prosjeku, večera od tri slijeda s pićem iznosi između £60 i £80 po osobi, što je i dalje vrlo povoljno za restoran s Michelinovom zvjezdicom u Londonu.

Michelinov standard u opuštenom izdanju

Tanakin pristup gastronomiji temelji se na ideji da se gosti u restoranu trebaju osjećati dobrodošlo i opušteno, baš kao kod kuće. Njegov tim jednako je posvećen vrhunskoj hrani kao i stvaranju pozitivne, prijateljske atmosfere, što vrijedi i za goste i za osoblje. Upravo ta kombinacija visoke kuhinje i toplog, nepretencioznog doživljaja čini The Ninth mjestom kojem se mnogi londonski foodieji iznova vraćaju.

I dok će vas mnogi restorani s Michelinovom zvjezdicom pokušati osvojiti luksuzom i ekstravagancijom, The Ninth to čini odličnom hranom, pažnjom prema detaljima i cijenama koje ne zvuče kao šala. Sljedeći put kad se nađete u Londonu, The Ninth bi mogao biti vaša prva postaja.

Učitati još
Zatvori