Danas isprobavamo karamelu od maslinovog ulja koja je ujedno idealan preljev za sladoled
Danas isprobavamo karamelu od maslinovog ulja koja je ujedno idealan preljev za sladoled

Danas isprobavamo karamelu od maslinovog ulja koja je ujedno idealan preljev za sladoled

Maslinovo ulje i sol sve češće pronalazimo kao glavne sastojke raznih slastica. Veganski čokoladni mousse s maslinovim uljem samo je jedna od mnogih, a upravo je ta slastica vrlo brzo i lako postala viralna jer nosi oznake “bez mliječnih proizvoda” i “bez glutena”. Već smo zaključili da je priprema tog čokoladnog moussea vrlo jednostavna i ne oduzima previše vremena, a isto se može reći i za preljev od karamele i maslinovog ulja. Recept za ovaj preljev privukao nam je pažnju već na prvi pogled, a sigurni smo da ćete, zbog njegove jednostavnosti, i vi poželjeti isprobati ga već danas.

Karamela od maslinovog ulja izvrsno se slaže sa sladoledom, kao i s kašama od zobi ili raznim kolačima. Recept za ovaj preljev pronašli smo na Instagram profilu Lindsay Keosayian, koja svoje pratitelje svakodnevno upoznaje s pripremom jednostavnih i zdravih recepata.

Što se tiče pripreme karamele od maslinovog ulja, koriste se samo dva sastojka. Nakon posluživanja, na vrh možete posuti i malu količinu soli. Lindsay Keosayian opisala je teksturu ovog preljeva kao glatku i svilenkastu, a njegov okus je, prema njezinim riječima, nevjerojatan. Sudeći po komentarima i reakcijama ispod njezine objave, mnogi dijele isto mišljenje. Upravo zato vam preostaje samo da što prije nabavite sastojke za pripremu, pa odlučite preko kojeg deserta ćete preliti ovaj slasni preljev.

Sastojci

  • 80 ml maslinovog ulja
  • 80 ml (hladnog) javorovog sirupa
  • sladoled od vanilije
  • sol
karamela

Priprema

Karamela od maslinovog ulja priprema se u svega nekoliko minuta. Sve što trebate učiniti jest uliti 80 ml maslinovog ulja i 80 ml hladnog javorovog sirupa u manju zdjelicu. Sjedinite ih vilicom, odnosno miješajte dok ne dobijete konzistenciju karakterističnu za karamelu. Nakon što ste je pripremili, karamelu od maslinovog ulja možete preliti preko sladoleda neutralnog okusa, poput vanilije, ili nekog drugog deserta. Na kraju, po želji, pospite malu količinu soli po vrhu.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@lindsay.keosayian)

Učitati još
Zatvori