

Nakon što smo isprobali crunchy kroasan i kroasan sendvič, na red je došao još jedan neodoljiv recept u kojem glavnu ulogu imaju kroasani. Ovaj put riječ je o mini kroasanima s bademima – malim zalogajima koji izgledom podsjećaju na mini krafne, a okusom oduševljavaju već na prvi griz. Njihova jednostavnost osvojila nas je na prvu, pa nije bilo dvojbe – isprobavamo ih već ovih dana. Štoviše, čim pogledate popis sastojaka, sigurni smo da ćete isto poželjeti učiniti i vi. U nastavku donosimo sve detalje.
Mini kroasani s bademima su brz i ukusan prijedlog za užinu
Recept za ove kroasane pronađen je na Instagram profilu @gatherednutrition, a čim smo analizirali sastojke, znali smo da je riječ o nečemu što želimo odmah isprobati. Bademi se u ovom receptu koriste doslovno u svakom dijelu, i u sirupu i u punjenju, što ih čini izrazito aromatičnima.
Kroasani su istovremeno sočni i hrskavi te podsjećaju na tostirani kruh s bademima, još jedan klasik koji volimo. Budući da se u oba recepta koriste vrlo slični sastojci, zašto ih ne biste pripremili u isto vrijeme i usporedili?
Sastojci za mini kroasane s bademima
Osnovni sastojci:
9 mini kroasana (ili 4 veća)
sjeckani bademi (za posipanje)
Za sirup od badema:
120 ml vode
50 g šećera
nekoliko kapi arome badema
Za kremu od badema:
60 g maslaca (omekšanog, sobne temperature)
50 g šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
½ čajne žličice arome badema
1 jaje
50 g bademovog brašna
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C.
Kroasane prerežite po dužini i složite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pripremite sirup od badema: Zakuhajte vodu, umiješajte šećer i aromu badema. Kada se šećer otopi, ostavite sirup da se malo ohladi.
Za kremu od badema: Vilicom izgnječite omekšali maslac, dodajte šećer, potom jaje, ekstrakt vanilije i aromu badema. Na kraju umiješajte bademovo brašno i prstohvat soli, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
Svaki kroasan premažite sirupom iznutra i izvana, zatim unutar kroasana stavite kremu od badema, a po vrhu dodajte još malo kreme.
Posipajte sjeckanim bademima i pecite 20 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
*Recept je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@gatherednutrition, @ebruerkut, @keziacook)