Prijedlog za slatku užinu: Donosimo recept za domaće mini kroasane s bademima
Prijedlog za slatku užinu: Donosimo recept za domaće mini kroasane s bademima

Prijedlog za slatku užinu: Donosimo recept za
domaće mini kroasane s bademima

Nakon što smo isprobali crunchy kroasankroasan sendvič, na red je došao još jedan neodoljiv recept u kojem glavnu ulogu imaju kroasani. Ovaj put riječ je o mini kroasanima s bademima – malim zalogajima koji izgledom podsjećaju na mini krafne, a okusom oduševljavaju već na prvi griz. Njihova jednostavnost osvojila nas je na prvu, pa nije bilo dvojbe – isprobavamo ih već ovih dana. Štoviše, čim pogledate popis sastojaka, sigurni smo da ćete isto poželjeti učiniti i vi. U nastavku donosimo sve detalje.

Mini kroasani s bademima su brz i ukusan prijedlog za užinu

Recept za ove kroasane pronađen je na Instagram profilu @gatherednutrition, a čim smo analizirali sastojke, znali smo da je riječ o nečemu što želimo odmah isprobati. Bademi se u ovom receptu koriste doslovno u svakom dijelu, i u sirupu i u punjenju, što ih čini izrazito aromatičnima.

Kroasani su istovremeno sočni i hrskavi te podsjećaju na tostirani kruh s bademima, još jedan klasik koji volimo. Budući da se u oba recepta koriste vrlo slični sastojci, zašto ih ne biste pripremili u isto vrijeme i usporedili?

Sastojci za mini kroasane s bademima

Osnovni sastojci:

  • 9 mini kroasana (ili 4 veća)

  • sjeckani bademi (za posipanje)

Za sirup od badema:

  • 120 ml vode

  • 50 g šećera

  • nekoliko kapi arome badema

Za kremu od badema:

  • 60 g maslaca (omekšanog, sobne temperature)

  • 50 g šećera

  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

  • ½ čajne žličice arome badema

  • 1 jaje

  • 50 g bademovog brašna

  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 °C.

  2. Kroasane prerežite po dužini i složite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

  3. Pripremite sirup od badema: Zakuhajte vodu, umiješajte šećer i aromu badema. Kada se šećer otopi, ostavite sirup da se malo ohladi.

  4. Za kremu od badema: Vilicom izgnječite omekšali maslac, dodajte šećer, potom jaje, ekstrakt vanilije i aromu badema. Na kraju umiješajte bademovo brašno i prstohvat soli, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.

  5. Svaki kroasan premažite sirupom iznutra i izvana, zatim unutar kroasana stavite kremu od badema, a po vrhu dodajte još malo kreme.

  6. Posipajte sjeckanim bademima i pecite 20 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

*Recept je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@gatherednutrition, @ebruerkut, @keziacook)

Učitati još
Zatvori