Omiljeni zagrebački restorani predstavili su nova proljetna jela koja jedva čekamo probati
Omiljeni zagrebački restorani predstavili su nova proljetna jela koja jedva čekamo probati

Omiljeni zagrebački restorani predstavili su nova proljetna jela koja jedva čekamo probati

Čini se da se proljeće na veliko ušuljalo u jelovnike omiljenih zagrebačkih restorana. Tanjuri (i jedna čaša) sa svježim idejama i sezonskim namirnicama nikad nisu izgledali bolje! Bilo da ste zaljubljenik u fine dining ili tražite opušteno mjesto s autentičnim twistom, Zagreb ove sezone nudi nešto za svakog gurmana. Istražili smo koja nova jela privlače pažnju posjetitelja diljem metropole.

Nova jela zagrebačkih restorana

Jedan je omiljen restoran u svakodnevnu ponudu uvrstio sushi, drugi je uveo brunch, a tu su i neodoljiva proljetna jela s namirnicama poput šparoga, graška i boba te naravno, s jagodama. U nastavku izdvajamo najbolje!

Štrukli, Tender

Tek otvoren Tender, hibrid koktel bara i restorana, već oduševljava jednostavnim, ali primamljivim jelim. Kako smo nedavno pisali, njihov jelovnik prati koncept fun diningakoncentriran na lokalne namirnice. Za oko su nam zapeli njihovi štrukli s pestom i rajčicom koje želimo probati prvom prilikom!

Lazanje s mesom, gljivama, šparogama i medvjeđim lukom, Vinodol

Restoran Vinodol jedna je od naših omiljenih adresa kada se radi o klasicima domaće kuhinje i garanciji dobrog ručka. Na njihovom je proljetnom meniju već nekoliko novih jela, poput bureka s janjetinom ili brancina s kremom od pastrnjaka, šparogama i velouté umakom od crnog limuna.

No, jelo koje izdvajamo ovog su puta lazanje s mesom jelena, kremom od gljiva, šparogama i pestom od medvjeđeg luka.

Rižoto od boba i graška s mentom i kozjim sirom, Beštija

Bistro Beštija ima novi proljetni meni, a među novim jelima je zeleni rižoto pripremljen od kreme od boba i graška, začinjen mentom koja mu daje svježinu i nadopunjen kremom od tučenog kozjeg sira. Mljac!

Panna Cotta od bazge i jagoda, Pod Zidom

Bistro Pod Zidom ima svježi sezonski desert kojem je teško odoljeti, pogotovo ako ste ljubitelji jagoda kao i mi! Panna cotta od bazge, madeleine biskvit, puslice, consomme od jagode, korica limete i svježe jagode upakirani su u nježnu i elegantnu slasticu punu okusa!

Elote koktel, Cato Taqueria

Jedno od najpopularnijih predjela u Taquerii Cato zove se Elote. To je kukuruz sa spicy majonezom, fetom i tajinom, savršena, blago pikantna delicija koja nas uvijek uvodi u njihove tacose i koktele. Elote nam je jedan od njihovih favorita, a od sada dolazi i u obliku savršeno žutog koktela s pjenicom i grilanim baby kukuruzom!

Još neke novosti…

Sushi u Kiyomiju

Sredinom travnja, popularan azijski restoran Kiyomi uveo je sushi u ponudu tijekom cijelog tjedna, uključujući i vikende.

Boogie Lab uveo brunch u Areni

Super proljetna vijest dolazi iz Boogie Laba u Arena Centru. Na radost brojnih stanovnika najbrže rastućeg kvarta, ali i svih Zagrepčana i njihovih gostiju, Boogie Lab u Arena Centru u ponudu je uveo brunch u terminu od 9 do 15 sati.

Tri jela; Kajganu u kroasanu, Zobenu kašu i Egg salad, zavoljet ćemo na prvu. Ovim je potezom Boogie postao prvo mjesto u Arena centru koje u sklopu svoje ponude nudi jaja. Uz novi brunch meni, tu su i svježe cijeđeni sokovi u odličnim kombinacijama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori