Kada Chanel priredi modni show…

Svaki puta kada se približava revija modne kuće Chanel u Parizu, mediji vole prolaziti kroz arhivu fotografija i prisjećati se svih trenutaka kada nas je ovaj ikonični francuski brend oborio s nogu scenografijom svojih revija. Svaka sezona kao da nadmašuje onu prethodnu i uspomene na Chanelove revije uvijek su vrlo posebne, pa se pozivnica za njih redovito iščekuje s velikim nestrpljenjem. Isti efekt oduševljenja bez sumnje je polučila i danas održana haute couture revija kuće Chanel za jesen/zimu 2018./2019., koja nas je, barem kroz fotografije, odvela ravno na parišku promenadu. Ako ste šetali Parizom, uz obalu rijeke Seine, sigurno pamtite štandove na kojima se prodaju novine, knjige i ploče, a upravo je njih Chanel ‘premjestio’ u dom svojih revija, monumentalni Grand Palais, i pridružio im čak i repliku Académie Française, kako bi dojam obale Seine bio potpun.

Pariški modni show kao malo koji drugi za zadatak je imao prezentirati kolekciju visoke mode za hladnije dane, koja je obilovala različitim tonovima sive boje, od kaputa i kostima do koktel haljina. Odjeću su pratile jednostavne, ali vrlo chic gležnjače u raznim neutralnim bojama, koje su cijelu modnu priču učinile svakodnevnijom i predstavile se kao ključan komad moderne i urbane žene koja je stalno u pokretu. Igra teksturama do izražaja je dovela vrhunsko rukotvorstvo i ekspertizu Chanelovih krojačica, koje šijući ove komade provode dane, tjedne i mjesece ususret reviji. Treba li  posebno napominjati da je tvid bio ‘it’ materijal? Mislimo da ne, jer je sada već doista dio DNA ove modne kuće koja upravo u tvidu zamišlja i hladnije dane.

Foto: IMaxTree

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori