Pletene košara torbe à la Jane Birkin

@jeannedamas

Jane Birkin Basket, @jeannedamas

Ono što je prošle godine započelo kao suptilna naznaka trenda, ovog proljeća pretvara se u pravi modni hit koji će s vremenom, čini se, biti nemoguće izbjeći. Riječ je o pletenim torbama u stilu košara, koje se još od 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća gotovo isključivo vežu uz ime francuske ikone stila – Jane Birkin. Jane ih je popularizirala do te mjere, da su postale njen zaštitni znak i kada bilo tko danas opisuje look koji ju je karakterizirao u ono doba, rekli bi da su glavne elemente stila Jane Birkin činile obične pamučne majice, traperice opuštena kroja, lepršave haljine i košara torbe.

@sabinasocol

Jane Birkin Basket, @sabinasocol

Prilično nepretenciozan izbor za jednu zvijezdu, koja će, pokazalo se, nastavljati biti veliko nadahnuće za modnu scenu u nadolazećim desetljećima. Čak i danas njena modna ostavština ulazi u naše ormare, a primjer su upravo torbe a la Jane Birkin koje se mogu susresti kod sve više dizajnera i u sve više trgovina. Po svemu sudeći radi se o jednom od najvećih trendova za toplije dane, pa smo odlučili istražiti koji su mu se sve brendovi priključili.

Jane Birkin Basket, @sabinasocol

Jane Birkin Basket, @sabinasocol

Općenito, mnoge torbe za ovu sezonu ručno su izrađene od najprirodnijih materijala, rafije, bambusa, slame i drugih pletarskih materijala, a svaki dizajner dao im je neki svoj ‘twist’, kako bi ih učinio suvremenima. Još prošle godine trend za sebe postale su Cult Gaia torbe od bambusa o kojima smo vam već pisali, a one u ovoj sezoni dijele popularnost s pletenim košarama koje dolaze s potpisom brenda Jane Birkin Basket.

@juliamateian

Cult Gaia ceker, @juliamateian

Upravo je potonji osvojio brojne francuske trendseterice, poput Jeanne Damas i Sabine Socol, i došao na scenu kao hommage ovoj vječnoj francuskoj ikoni stila. Čak je i Mango u svoju ponudu uvrstio nekoliko torbi od rafije, a dok čekamo da se i drugi high street brendovi priključe trendu, u nastavku donosimo koja su sve imena kupcima već ponudila popularne košara torbe, koje su najlaganiji, najprirodniji i najšarmantniji izbor za ovo proljeće.

Mango

Mango

Nannacay

Nannacay

Edie Parker

Edie Parker

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana

@Mark Cross

Mark Cross

Mango

Mango

Sophie Anderson

Sophie Anderson

Perrin Paris

Perrin Paris

Little Doe

Little Doe

Prada

Prada

Još jedna adresa na kojoj možete pronaći svoju savršenu košaru za proljeće je Etsy. Koji sve brendovi ondje prodaju inačice ove torbe, provjerite ovdje.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori