Sve tajne shoppinga na Asosu

@theannaedit

@theannaedit

Ne tako davno, moderna tehnologija je omogućila pojavu online dućana. Iako se čini da su oduvijek bili tu i danas su dio shopping rutine sve većeg broja ljudi, online dućani svoju su ogromnu popularnost stekli u posljednjih nekoliko godina. Veći izbor, češća sniženja, niže cijene i činjenica da cijeli shopping možete obaviti iz udobnosti svojega doma razlozi su prave male renesanse online dućana. I dok se shopping u online dućanima pojedinih brendova ne razlikuje drastično od onog u njihovom dućanima u shopping centrima, popularni online shopovi koji na svojim virtualnim policama okupljaju više brendova i gotovo beskrajan broj odjevnih komada i modnih dodataka zahtijevaju drugačiji pristup. Iako je raznolikost njihove ponude njihova najveća prednost, online dućani nerijetko nam donose osjećaj preplavljenosti i izgubljenosti unutar njihovih beskrajnih stranica s tisućama artikala.

@wethepeoplestyle

@wethepeoplestyle

Među online dućanima svojom se raznolikom ponudom, podužim popisom brendova i pristupačnim cijenama istaknuo high street dućan Asos. Danas jedna od omiljenih shopping destinacija, Asos je u samo nekoliko godina osvojio srca brojnih ljubitelja mode,najnovijih trendova i online shoppinga. Od nekoliko vlastitih linija odjeće i poznatih brendova poput Tommija Hilfigera, River Islanda, Monkija i Levisa do omiljenih sportskih brendova poput Adidasa i Nikea i manje poznatih, ali jednako dobrih i zanimljivih brendova, Asos je svakom od svojih vjernih kupaca ponudio sve što mu može zatrebati u ormaru. Osim dotad nezamislivo velike ponude, Asos je na high street scenu donio i novi pristup shoppingu. Kako pronaći najbolje i najisplativije komade ili tek nekoliko njih koji vam nedostaju u ormaru na Asosu i njemu sličnim online dućanima s naizgled beskrajnom ponudom? Nekoliko trikova donosimo u nastavku.

Asos

Asos

FILTERI, FILTERI, FILTERI

Filteri koje nudi Asos i mnogi drugi online dućani odličan su početak svakog online shopping. Neovisno o tome tražite li jedan određeni komad odjeće, par cipele ili modni dodatak ili ste u potrazi za novim i zanimljivim stvarima koje će nadopuniti vašu garderobu, korištenje filtera koji se u većini slučajeva nalaze na vrhu ili lijevoj strani pomoći će vam da na samom početku cijelu ponudu ograničite na komade koji dolaze u vašoj veličini i unutar vašeg budžeta. Osim što će vam olakšati pretraživanje, korištenje filtra spriječit će razočarenje koje dolazi nakon polustanog pretraživanja koje je završilo s savršenim komadom van vašeg budžeta ili kojeg više nema u vašoj veličini. Odabirom boja, krojeva i brendova dodatno ćete suziti ponudu i biti korak bliže do savršenog komada.

@asos

@asos

PAMETNO PRETRAŽIVANJE

Ako ste u potrazi za određenim komadom poput midi haljine cvjetnog uzorka, baršunastih sandala, crnog balonera ili svijetlih traperica rvnog kroja, prije no što odaberete svoju veličinu i cjenovno suzite ponudu, u tražilicu upišite ono što tražite. Iako se ovaj savjet čini vrlo jasan i gotovo nepotreban, ono što upisujemo u tražilicu jednako je bitno. Unesite ključne riječi koje istovremeno dovoljno dobro opisuju komad koji tržite, ali ga ne specificiraju do zadnjeg detalja jer ćete time postići upravo suprotni efekt i propustiti najbolju opciju. Prelistavanje nekoliko stranica pomoći će vam kako bi se pobliže upoznali s načinom na koji Asos ili bilo koji drugi online dućan stvara nazive komada u svojoj ponudi.

@asos

@asos

KORISTITE “NEW IN” OPCIJU

Ako nerijetko posjećujete online dućane i pretražujete njihovu ponudu, s vremenom ćete se naći u začaranom krugu uvijek istih komada. New In” opcija, koja se nalazi na gotovo svim stranicama online dućana, će vam samo jednim klikom izlistati samo najnovije stvari iz ponude. Za razliku od klasičnih dućana, ponuda velike većine online dućana svakodnevno se puni novim stvarima, a želite li pretraživati u korak s najnovijim trendovima i komadima, “New In” kategorija nezaobilazan je korak u vašoj online shopping rutini. Osim za sve ljubitelje mode i online shopping koji neprestano prate svoje omiljene online dućane, “New In” opcija odličan je izbor i za one koji su u potrazi za komadima za novu sezonu.

@meganellaby

@meganellaby

VRAĆAJTE SE OMILJENIM BRENDOVIMA

Asos i slični online dućani u svojoj ponudi imaju odjevne komade i modne dodatke iz kolekcija cijelog niza popularnih, ali i manje poznatih brendova. Nakon nekoliko sati provedenih u istraživanju i lutanjima njihovom ponudom i nekoliko uspješno obavljenih shoppinga, s vremenom ćete se neizbježno vraćati istim brendovima čija se estetika slaže s vašim osobnim modnim stilom. Bilo da ste u potrazi za određenim parom Adidas ili Nike tenisica, novim komadima za novu sezonu ili redovito posjećujete Asos, nemojte zaboraviti provjeriti što se novo nalazi u ponudi vaših omiljenih brendova. Iako je otkrivanje novih brendova uvijek uzbudljivo i zanimljivo, pretraživanje ponude omiljenih brendova skraćuje vrijeme utrošeno na online shopping i povećava vjerojatnost da pronađete nešto što vam se zaista sviđa.

@asos

@asos

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Screenshot

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori