Baloner: glavna uloga na proljetnoj modnoj sceni u 20 divnih kombinacija

Baloner je jedan od onih vječnih komada koji spada u bezvremenske, sofisticirane klasike. Nosimo ih od prvih kišnih jesenskih dana pa sve do prijelaznog razdoblja iz zime u najdraže nam proljeće. Prvi modeli već su početkom mjeseca počeli pristizati na police najdražih high street prodavaonica.

Nakon toplih zimskih pokrivala, baloner je idealno rješenje koje će vas riješiti svih nedoumica što obući kada se u jednom danu izmjene gotovo sva godišnja doba. Dolazi u cijeloj paleti boja od klasične bež do karamele i nijanse konjaka, ‘senf’ žute, crne, sive i maslinasto zelene, a sve izgledaju odlično. Jutarnji mraz, podnevno sunce, oblačno poslijepodne i  prohladna večer.. Baloner je odgovor za svaku priliku, a inspiraciju za to kako ga nositi potražite u 20 divnih kombinacija.

Baloner u glavnoj ulozi na proljetnoj modnoj sceni

Ako niste znali, baloner je na modnu scenu stupio davne 1914., no zašto baš tada?  Masovna proizvodnja počela je radi zaštite od kiše i vjetra za britanske časnike u Prvom svjetskom ratu. Gledali smo ga i u filmu Casablanca, a poznati detektiv Colombo učinio ga je jednim od svojih zaštitnih znakova. Omiljen je komad i na engleskom kraljevskom dvoru, pa ga često viđamo na vojvotkinjama Katherine i Meghan.

Modna kuća Burberry sinonim je za onaj baloner kakav danas znamo- francuski, a prvi je dizajniran krajem 19. stoljeća. Proljeće nam donosi poprilično šaroliku vremensku prognozu, pa je odjeću potrebno birati funkcionalno. Bez obzira na to kako ga nosili, baloner je izbor s kojim ne možete pogriješiti. Poznate trendseterice svoje su primjerke već počele šetati gradskim ulicama na traperice i balerinke, ali i gležnjače te romantične haljine.

.. još 18 načina kako ćemo ga nositi

 

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori