Predivan poklon koji možete ostaviti svojem djetetu

Mediji i stručna literatura kontinuirano naglašavaju važnost komunikacije majke i djeteta koja započinje od najranijih dana – same trudnoće. Na razvoj i osobnost djeteta uvelike utječe kako se majka osjeća u trudnoći, interesi koje ima, emocije koje proživljava, njezino okruženje i dojmovi koje iz njega preuzima. Ta je spona fascinirala mnoge, od znanstvenika do umjetnika, pokušavajući shvatiti kako funkcionira te kako na međusoban razvoj utječu majka i dijete i kako se nadopunjuju.

majčina knjiga

U želji da majkama ovaj period učine intimnijim, potaknu na razmišljanja i dijeljenje misli s djetetom, japanska medicinska ustanova Kishokai Medical Corp i oglašavačka agencija Dentsu stvorili su jedinstven dnevnik kojime se prati i vizualno ističe svaki od 40 tjedana trudnoće. Svaki je tjedan obilježen topografski iscrtanim obrisom majčinih grudi i trbuha, koji se, kako se knjiga približava kraju, povećava tj. mijenja sukladno promjenama stvarne ženske forme u trenutku trudnoće.

majčina knjiga

Uz dizajn koji je posvećen specifičnim promjenama i razvojnim stadijem djeteta, na stranicama je oslobođen i prostor za majčine bilješke i misli kojima želi obilježiti upravo taj period.

majčina knjiga

Premda je ova knjiga trenutno namijenjena klijenticama Kishokaija, a može se kupiti i u limitiranoj ediciji, dizajn je nagrađen na ovogodišnjem sajmu u Cannesu te je samo pitanje vremena kada će biti dostupna široj javnosti. Najveća inspiracija ovog projekta ipak je sama ideja o komunikaciji. Proizvod pritom ne mora nužno biti kupovan. Dovoljno je pronaći vrijeme za sebe, svoje misli i odlučiti se na korak da osobi koja raste u vama dajete u nasljeđe zapis iz vremena koje ste dijelili zajedno i koje su bile samo vaše. Iz vremena u kojemu je sve još bilo neizvjesno, a poznavali ste jedno drugo vrlo dobro. I prije nego što ćete se ugledati.

Online shop: modelight.shop
Službena stranica Mother book.

Tekst: Ana Cvitaš

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori