Što je zvučna masaža i zašto biste je odmah trebali probati?

Stalno slušamo kako je potrebno uravnotežiti um, duh i tijelo kako bi živjeli ispunjenim i sretnim životom. No, to nije nimalo jednostavan zadatak u današnjem užurbanom načinu života gdje većina ljudi žonglira između poslova, obitelji, stresnih situacija i obaveza.

Znanost i metode opuštanja

Postoje znanstveni dokazi kako upravo zvukoterapija pomaže vratiti nas u balans na potpuno blag, ali djelotvoran način. To je ujedno i jedina metoda rada sa zvukom na tijelu koja je obuhvatila istraživanja iz polja fizike, fiziologije, psihologije i zvučne medicine. Zvukoterapija se ne koncentrira na tretman sluha ili govora, već je njezin cilj holistički učinak na cijeli organizam. S obzirom na to da se terapija zvukom temelji na vibracijama, ona svoje djelovanje širi sa samog osjeta sluha na cijelo tijelo – pogodna je i za gluho-njeme osobe. Mnoge stare civilizacije koristile su moć zvuka u svrhu poboljšanja zdravlja, a u današnje vrijeme ima sve više znanstvenih i kliničkih dokaza koji ukazuju na pozitivno djelovanje vibracije zvuka u radu s osobama svih uzrasta. Blagodati takvog tipa terapije snimljeni su i u popularnom Netflixovom dokumentarcu “Heal”.

Da bismo se uvjerili u učinkovitost zvukoterapije, posjetili smo nedavno otvoreni Serenity – studio zvučne masaže. Sandra Jurenović ujedno je i prva registrirana praktičarka zvučne masaže po metodi Peter Hess u Hrvatskoj, te nas je upravo ona uputila u svijet iscjeljujućeg zvuka. “Kao što sam ja bila magnetski privučena zvukom terapeutskih zdjela, tako sada i dijelim svoju strast kako bih pomogla drugima i približila im pozitivnu vibraciju”, priča nam Sandra.

Što je zapravo zvučna masaža?

Sam pojam sastoji se od riječi “zvuk” i “masaža”, no tu se ne radi o masaži u klasičnom smislu kao u fizioterapiji. Pojam je odabran jer doživljaj za vrijeme tretmana zvukom klijenti često opisuju kao vrstu “masaže“. Vibracija dotiče i masira svaku pojedinu stanicu u tijelu i tako postupno otklanja nakupljene blokade, jača našu sposobnost samoozdravljenja i duboko opušta.

Za razliku od klasične masaže, tijekom zvučne masaže ne dolazi do direktnog tjelesnog kontakta između praktičara zvučne masaže i klijenta. Izvodi se tako da se zdjele polažu na odjeveno tijelo te nježno ozvučuju palicom. Ugodne zvučne vibracije prenose se na tijelo, potpuno opuštaju i vraćaju svaku stanicu u njezinu skladnu izvornu vibraciju. Tretmani zvučne masaže iznimno su prilagođeni za osobnu i profesionalnu primjenu. Uspješno se koriste u mnogim područjima – u fizioterapiji, medicini, wellnessu i psihoterapiji, a mogu je koristiti svi uzrasti, kao i djeca i trudnice. Bitno je reći i da su svi tretmani u Serenity studiju certificirani od strane Peter Hess akademije osnovane s ciljem profesionalne edukacije praktičara za primjenu zvučnih zdjela i gongova u terapijske svrhe. U zagrebačkom centru “Prema vama” kojega vode Silvana Leskovar i Mirjana Maksimović, Sandra je i stekla zvanje praktičarke zvučne masaže.

Inače, Peter Hess je svoju karijeru započeo kao fizičar i inženjer, no njegov životni interes za podučavanjem i psihologijom doveo ga je u Indiju i Nepal gdje je izučavao netradicionalne oblike iscjeljivanja. Nadahnut drugačijim pristupom zdravlju, počeo je istraživati djelovanje zvukova na um i tijelo čovjeka. Rad sa zvučnim zdjelama započeo je još 1984. a ubrzo je razvio “Zvučnu masažu po metodi Petera Hessa“, danas vrlo dijelotvornu metodu korištenja zvuka.

Pozitivne vibracije

U iscjeljujuću moć zvukoterapije uvjerila se i sama vlasnica Serenity studija.

Nevjerojatna je činjenica da te nađe sve ono što ti zaista treba – tibetanske zdjele i njihov zvuk i vibracija bile su prepoznavanje nečeg iskonskog nečeg što je apsolutni dio mene. Potpuno prirodno iskustvo kojim sam izliječila svoje emotivne traume te pomogla svom tijelu da se što prije i lakše oporavi nakon dvije teške operacije. Olakšale su mi izazove koje donosi zahtjevno samohrano majčinstvo i donijele mir tamo gdje ga dugo nije bilo. Kao što sam ja bila magnetski privučena zvukom terapeutskih zdjela, tako sada i dijelim svoju strast kako bi pomogla drugima i približila im pozitivnu vibraciju, priča nam Sandra za koju je otvaranje vlastitog studija ostvarenje snova!

Sretna sam što imam svoje sigurno mjesto na kojem i drugim ljudima mogu pomoći da se vrate u balans, probude svoju kreativnu energiju, te da uživaju u pozitivnim vibracijama, poručuje Sandra.

Moj je cilj pomoći ljudima da osvijeste svoje tijelo. Kada osjetite fizičku bol, treba reagirati odmah inače se nakupljeni stres može pretvoriti u nešto puno ozbiljnije, priča Sandra i poručuje: Zvukoperapija zaista pomaže u boljoj kvaliteti života čak i nakon prvog tretmana.

Uz usluge zvučne masaže u Serenity studiju možete iskusiti i zvučne kupke namijenjene za manje grupe, parove ili za djecu te vođenu meditaciju uz zvukove gonga i Tibetanskih zdjela. Svi tretmani rade se isključivo sa osobno odabranim i testiranim terapijskim Peter Hess zdjelama. Zdjele su ručno izrađene od 12 plemenitih metala, neusporedive su kvalitete i izvanrednih zvučnih mogućnosti. Ne preostaje vam ništa drugo već prepustiti se blagozvučnim terapeutskim zdjelama i vještim rukama Sandre ! Saznajte više o SERENITY studiju i zvučnoj masaži na WEBU ili na FACEBOOK i INSTAGRAM stranici.

Foto: Robert Klarić

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori