Simona Antonović: Sve što želite znati o highlighterima

Licu dodajemo sjaj kako bismo suptilno ili dramatično privukli svjetlost na određene dijelove.

Isticanje i naglašavanje dijelova lica može biti zeznut posao. Previše highlightera možda izgleda dobro na Instagram fotografijama, ali u stvarnom svijetu previše highlightera na pogrešnim mjestima dat će vam neprirodan sjaj. Trik je u tome da se proizvod koristi u malim količinama, nanosi u slojevima i samo na strateški odabranim područjima. Cilj je vratiti prirodni sjaj kože, koji uslijed određenih stanja kože, pa čak i vanjskih utjecaja, može nestati.

Highlighter je univerzalno laskav proizvod, pod uvjetom da slijedite nekoliko „pravila“. Potrebno je odabrati pravu, odgovarajuću nijansu, potrebno je odabrati odgovarajuću teksturu proizvoda, ali i alate za nanošenje. Sve to još može biti ovisno i o načinu pripreme kože i nanošenju šminke.

Priprema lica neka bude uobičajena priprema lica koju imate. Stavite naglasak na hidrataciju pomoću nanošenja seruma, hidratantne kreme i primera.

Teksture highlightera mogu biti tekuće, kremaste, kompaktne i u sticku.

NARS The Multiple

Highlighter u sticku odličan je način za nanošenje proizvoda direktno na kožu. Kompaktan je, često se lako nanosi i idealan je za brze popravke tijekom dana. Po nanošenju tekuće podloge i ujednačavanju tena, lagano matirajte željene dijelove lica transparentnim puderom. Ovo će pomoći teksturama u sticku da se lakše prime za kožu.  Nanesite direktno na kožu, lagano povlačeći proizvod po koži, zatim stopite prstima ili beauty spužvicom.

Isprobajte NARS the Multiple u nijansi Copacabana.

BECCA Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter

Kompaktni highlighter puder je odličan izbor ako želite dati malo suptilnijeg sjaja vašem svakodnevnom izgledu. Jednom kada pripremite lice i naneste podlogu, mekim kistom nanesite malu količinu highlightera na jagodice, vrh brade, duž nosa i čelo. Ovdje je ključno krenuti lagano i polako te graditi intenzitet proizvoda kroz slojeve. Nakon toga nanesite rumenilo, koje će se stopiti s highlighterom. Highlighter će izgledati poput prirodnog sjaja, koji se nazire ispod rumenila.

Isprobajte Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highligter u nijansi Champagne Pop.

Marc Jacobs Dew Drops Coconut Gel Higlighter

Highlighter u kremi, pa i tekući highlighteri, odlični su za snažno naglašavanje i glam izgled. Koncentrirana formula često sadrži više pigmenta od ostalih proizvoda, što ga čini savršenim za hrabrije akcente. Međutim, budite oprezni da ne primijenite previše jer će izgledati pretjerano dramatično i krajnje neprirodno. Nanosi se pristima ili beauty spužvicom radi slojevitog nanošenja. Tekuće highlightere moguće je dodati u vrlo malim količinama u samu tekuću podlogu, pa čak i hidratantnu dnevnu kremu za dodatni sjaj kože. Ovo je posebno dobar način za osvjetljavanje cijelog lica ljeti, kada ste preplanuli i prirodno rumeni.

Isprobajte Marc Jacobs Coconut Gel Highlighter Dew Drops u nijansi Dew You.

 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram
0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori