Tri savršene pletenice za trening

Ako imate dugu kosu, gotovo sve vrste žestokih treninga i aktivnosti zahtijevaju kosu skupljenu iznad čela jer se u protivnom znojni pramenovi počinju lijepiti na lice, što ne samo da nije ugodno, nego i odvlači koncentraciju za vrijeme vježbanja. Najčešće biramo visoki rep jer ga je najlakše složiti – raspuštena kosa ne dolazi u obzir, a punđa se uz previše skakutanja lako raspadne zbog čega moramo prekinuti vježbu da bi je opet složili.

No još bolji i praktičniji odabir su različite vrste pletenica jer s lakoćom mogu obuzdati kosu za vrijeme cijelog treninga. Donosimo tri načina koji će vam olakšati vježbanje, bez obzira na vrstu aktivnosti koju prakticirate!

Riblja kost

Omiljena frizura iz djetinjstva prije nekoliko sezona vratila se na velika vrata i ne nestaje iz trenda. Riblja kost, ako je uspijete sami isplesti, postaje ‘go to’ frizura u svako doba dana, pogotovo kada nas kosa ne sluša. Ako nemate kraće šiške s lakoćom ćete ukrotiti cijelu kosu i olakšati trening – u malim pramenovima počnite plesti kosu s vrha tjemena, polako se krećući prema vrhovima kose i učvrstite gumicom – jednom kad savladate par početnih pogrešaka i postanete sigurni s rukama, pletenje riblje kosti postat će zabava. Ako su vam šiške kraće od ostatka kose i ne možete ih uplesti, učvrstite ih ukosnicom na tjemenu.

Boxer pletenice

Najpopularnije pletenice ove sezone su definitivno boxer pletenice o kojima smo već pisali. Nose ih svi i u svim prilikama, no definitivno su najkorisnije za vrijeme žestokog treninga jer efektivno skupljaju kosu, a zalutali pramenovi nemaju šanse izvući se. Rade se tako da podijelite kosu na dva jednaka dijela s razdjeljkom u sredini i ispletete dvije čvrste riblje kosti. Gdje će točno biti pozicionirane, direktno na tjemenu ili više sa strana je vaš odabir, ali kosa vam za vrijeme vježbanja zasigurno neće smetati.

Pletenica u visokom repu

Frizura koja će vas možda socirati na onu Lare Croft u popularnom Tomb Raideru najjednostavnija je i najbrže se plete od svih navedenih. Dovoljno je svu kosu skupiti u čvrsti visoki rep, zavezati gumicom, isplesti pletenicu te nju još jednom učvrstiti gumicom. Ovakva pletenica podnijet će sve napore, a kosa vas neće dekoncentrirati dok ste usredotočeni na vježbanje.

Foto: Instagram

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori