12 marmelada za bolje tamnjenje ovog ljeta

Počinje vladavina marmelada

Lipanj je mjesec u kojem interes za proizvode za sunčanje rapidno raste, a uz to koju kremu za zaštitu od sunca ponijeti u putnoj torbi, sve više nas zanima i koji proizvod odabrati kako bismo dobili onaj ‘sun kissed’ i preplanuli ten. Žene koje vole sunčanje i postizanje brončanog izgleda, već su dobro upoznate s marmeladama i pekmezima za sunčanje, koji pospješuju tamnjenje kože i ubrzavaju rezultate. Naravno, u situaciji kada na moru imamo tjedan do dva slobodno od svih obaveza koje nas čekaju po povratku u grad, proizvodi za ubrzavanje tamnjenja itekako su poželjni, pogotovo kada si zadamo misiju da ćemo se baš ovog ljeta na gradske ulice vratiti s preplanulom puti za koju će nas sve frendice pitati kako smo je postigle.

Objavu dijeli Aimee Song (@songofstyle)

Marmelade uglavnom nisu zaštita od sunca

Koliko je izlaganje suncu štetno za zdravlje kože, nikada nije dovoljno napominjati, pa se većina proizvođača marmelada s pisanim upozorenjima unaprijed ograđuje od eventualnih posljedica korištenja njihovih proizvoda. Što to točno znači? Oni napominju kako marmelade (uglavnom) nemaju zaštitni faktor i kao takve ne mogu štititi od štetnih UV zraka. Dakle, ako na koži nosite samo marmeladu i prethodno niste zaštitili kožu odgovarajućom kremom sa SPF-om, niste zaštićeni. Također, ako ste svijetle puti i tek ste došli na more, velika je vjerojatnost da ćete s marmeladom i pocrvenjeti, a koža se čak nekoliko dana oporavljati od posljedica.

Neke marmelade ipak imaju zaštitni faktor

Nakon što smo istaknuli ono što se istaknuti mora kada je riječ o marmeladama i pekmezima, imamo i nekoliko dobrih vijesti. Neke od njih počele su dolaziti u kombinaciji sa zaštitnim faktorom! Olival je tako svoj Sun Tané pekmez za ubrzano tamnjenje obogatio sa SPF 10, a Afrodita je ovih dana upravo predstavila novu verziju svoje slavne marmelade, koja neodoljivo miriši na kokos i prvi puta sadrži zaštitni faktor – također SPF 10.

Favoriti među marmeladama i pekmezima

Naposljetku, marmelade i pekmezi zbilja su učinkovit način bržeg i boljeg postizanja preplanule puti, a zahvaljuju to moćnim sastojcima poput betakarotena koji potiče intenzivno tamnjenje i postizanje brončanog tena. U formulama se nalazi još prirodnih i super njegujućih sastojaka, pa čim nanesete marmeladu na koži, primijetit ćete kako ju istovremeno divno njeguje, a koža postaje svilenkasta i meka na dodir. Prošlog ljeta izdvojili smo svojih top 5 marmelada, a ove godine donosimo još šire društvo pekmeza i marmelada koje vam sugeriramo isprobati.

Foto: Afrodita, Olival, Biobaza, Collistar, Ecco Verde, Kantarion, L’Erbolario

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori