Podizanje samopouzdanja

Sigurno poznajete neku osobu za kojom se svi okreću i pored koje svi žele biti. Možda nije najljepša ili najpametnija u društvu, ali zrači onim nečim. Sigurna je u sebe, njena pozitivna energija ispunjava prostoriju i čini se da ona to zna i uživa u tome, ali opet nije umišljena ili arogantna. Jednostavno je svjesna sebe i prihvaća se takvom kakva je, bez razmišljanja hoće li se svidjeti svima. Uz malo veću dozu samopouzdanja, i vi možete biti ta osoba. Na trenutak izađite iz svoje zone sigurnosti i uvjerit ćete se sami. Kako biste podigli samopouzdanje, trebate slijediti nekoliko koraka.

01

Prvi korak je da se aktivirate. Ne samo fizički nego i psihički. Bavljenje sportom i fizička aktivnost donijet će rezultate koje ćete primijetiti vi, ali i vaša okolina, što će vam pomoći vratiti vjeru u sebe. Ako niste neki sportski tip ili se osjećate pomalo nespretno u sportu, aktivirajte se u drugim područjima koja vas više zanimaju. Upišite tečaj kuhanja ili stranog jezika, izvadite popis knjiga koje ste davno rekli da morate pročitati i krenite s prvom. Učeći više osjećat ćete se bolje jer ćete imati više za ponuditi svijetu. Osim toga, zanimljivi hobiji uvijek su dobra tema u razgovoru, a kada vidite da zaista možete zainteresirati druge, vaše samopouzdanje će rasti i s vremenom nećete imati potrebu više se dokazivati.

02

Barem pola sata nakon što se probudite ne možete vidjeti, a kamo li razgovarati s drugim ljudskim bićem? Energične osobe ujutro vam jednostavno idu na živce i želite da vas svi puste na miru. Pogrešno. Pokušajte naučiti nešto od takvih osoba i započnite dan u pozitivnom duhu. Ne trebate se odjednom pretvoriti u jutarnju osobu, ali natjerajte se na jedan osmijeh odmah nakon buđenja. Čak i onaj lažni s vremenom će se pretvoriti u pravi i vidjet ćete da jutro nije baš tako loše. Nakon ranojutarnjeg osmijeha, odredite jedan pozitivan dnevni cilj i zapišite ga. Ne treba biti ništa komplicirano jer čak će i najjednostavniji cilj vašem danu dati put i svrhu, te ćete se osjećati ispunjeno. To će vam pomoći da shvatite da jedino vi imate moć upravljanja vašim životom i da će vam pozitivne namjere pomoći da dođete tamo gdje želite biti.

03

Kad se radi o strahovima i nesigurnostima, s njima ćete se jednostavno morati suočiti. Sada vam je to možda nezamislivo, ali nakon što prođete prethodne korake i shvatite koliko je bilo lako, ni ovaj korak neće biti problem. Nervozni ste kada govorite pred publikom? Sjetite se kako to radi vaša omiljena filmska junakinja i radite isto što i ona. Prvi put morat ćete odglumiti, ali s vremenom ćete se opustiti i samopouzdanje će doći prirodno. Kada i to savladate, vrijeme je da učinite nešto na što prije niste bili spremni, ne razmišljajući što će drugi reći. Bio to bungee jumping ili pjevanje karaoka, zabavit ćete se i imat ćete još jednu zanimljivu priču za ispričati.

Foto: MinkPink

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori