Velika izložba Nenada Sovilja u Francuskom paviljonu

Najpoznatiji hrvatski dizajner nakita krajem svibnja slavi 10 godina umjetničkog djelovanja i to velikom izložbom u remek-djelu moderne arhitekture – Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu, od 27. do 30. svibnja 2015. godine. Na izložbi pod nazivom “Molekula”, Nenad Sovilj predstavit će javnosti novu kolekciju koja je, kako kaže, oblikovno jednostavna, a tehnički, idejno i filozofski najzahtjevnija dosad.

sovilj

Koristeći materijale i tehnike tipične u draguljarstvu te smolu, nastali su elementi koji su morfološki pročišćeni, a idejno se referiraju na mikro i makro kozmos od kojeg smo satkani. Tako u svoje “atome” od epoksidne smole, osim poludragog kamenja i metala, autor po prvi put umeće i plemenite metale poput srebra i zlata te dragog kamenja.

sovilj6

Postav izložbe Sovilj je osmislio kao sintezu fizičke konstrukcije i multimedije. U centralnom dijelu paviljona bit će postavljena golema skulptura molekule glukoze, koja je jedna od najbitnijih spojeva za život na Zemlji. Molekula je izgrađena od gotovo tone željeza, a osim kao eksponat, zamišljena je kao postament za nakit. Multimedijalnosti izložbe pridonijet će posebno osmišljena glazba te videoprojekcije na šest velikih televizora. Također, Sovilj je tijek nastajanja izložbe dokumentirao pametnim telefonom, omogućavajući svim zainteresiranima da uđu u njegovu radionicu i detaljno razgledaju korake složenog stvaralačkog procesa koji se kriju iza skladnih detalja i forme draguljareve kolekcije.

sovilj3

Osim izložbe, projekt obuhvaća tribinu za studente na temu brendiranja u području dizajna i mode na kojoj će skupina stručnjaka pokušati mladima približiti sve faze u razvoju brenda, od ideje do proizvoda koji opstaje na tržištu.

sovilj5

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori