Pet slastica s avokadom

@rawtillclifbar

@rawtillclifbar

U posljednjih nekoliko godina avokado se pretvorio u omiljenu superhranu, nezaobilaznu u mnogim kuhinjama. Spojen s tostom i jajem dio je popularnog i zdravog doručka, pretvoren u guacamole omiljeni je umak za slani snack, a unutar salata obavezan je sastojak mnogih salata, idealnih za lagani ručak ili večeru. Avokado je svojim brojnim slanim varijantama osvojio svaki obrok i postao najzdraviji dio zaraznih grickalica. Ako ste se zasitili avokado tosta i drugih popularnih recepata i tražite novi način kako omiljeni avokado, savršeni izvor zdravih masti, uklopiti u svoj dnevni menu, danas vam donosimo nekoliko ukusnih recepata koji će vas osvojiti nakon prvog zalogaja.

@wszystko_co_kocham

@wszystko_co_kocham

Osim što sadrže omiljeni avokado, ovi recepti stvaraju ukusne i kremaste slastice koje ne samo da će promijeniti lice avokada, već će desert pretvoriti u slatki zalogaj zbog kojeg nikad nećete požaliti. Ako ih još niste isprobali, u nastavku pronađite ukusne i jednostavne recepte za sladoled, mousse od čokolade, cheesecake, brownies i kremu koja će se slagati sa svakim biskvitom.

CHEESECAKE

@chefsheilla

@chefsheilla

Omiljena cheesecake torta sada je dobila svoju avokado verziju. Omiljenoj cheesecake bazi od keksa i maslaca ili orašastih plodova i datulja dodajte laganu kremu za koju će vam trebati 2 avokada, 1/4 šalice soka od limete, 1/4 šalice meda ili agavinog sirupa, 1 žlica kokosovog ulja i 1 žlica naribane korice limete. Sve sastojke pomiješajte u blenderu, ravnomjerno rasporedite na bazu i hladite u zamrzivaču minimalno dva sata. Prije serviranja, izvadite tortu iz zamrzivača i nakon 10-15 minuta uživajte u kremastom cheesecake-u.

SLADOLED OD AVOKADA

@fridamartis

@fridamartis

Za ukusan, raw i bezglutenski sladoled koji će zadovoljiti svaku vašu želju za slatkim bit će vam potrebna samo 4 sastojka. 1 1/2 avokado i 1 čajnu žličicu limunovog soka uz pomoć blendera pretvorite u glatku smjesu. Iz kokosovog mlijeka u limenci, koje ste nekoliko sati ili noć prije držali u hladnjaku, odvojite kremasti dio i izmiksajte električnim mikserom do teksture nalik šlagu. Pomiješajte avokado, šlag od kokosovog mlijeka i sirup od agave i hladite u zamrzivaču minimalno 4 sata.

BROWNIES

@brandythomas

@brandythomas

Za sočni i čokoladni brownie kolač trebat će vam samo pola sata. Nakon što ste uključili pećnicu na 180 stupnjeva, u veliku posudu dodajte sve suhe sastojke: 1/2 šalice brašna, 1/2 šalice smeđeg šećera, 2 žlice kakaa u prahu, prstohvat soli, 1/2 šalice nasjeckane tamne čokolade i 1/4 čajne žličice praška za pečenje. U odvojenoj posudi vilicom usitnite 1/2 avokada i umiješajte 1/4 šalice mlijeka i 1/2 čajne žličice ekstrakta od vanilije. Umiješajte smjesu avokada i mlijeka u suhe sastojke i ulijte u protvan nauljen s malo kokosovog ulja. Pecite 15-20 min.

JEDNOSTAVNA KREMA S OKUSOM VANILIJE

@nimiroy

@nimiroy

Za jednostavnu kremu od vanilije koja se odlično slaže sa svakim biskvitom bit će vam potrebni 1 avokado, 1/8 čajne žličice soka od limuna, 1 žličica ekstrakta od vanilije i 1 3/4 šećera u prahu. Izmiksajte u blenderu ili uz pomoć električnog miksera dok ne poprimi glatku teksturu. Za čokoladnu varijantu u smjesu dodajte kakao u prahu.

MOUSSE OD ČOKOLADE

@seededtable

@seededtable

Prozračna i bogata čokoladna krema koja se topi u ustima mnogima je omiljeni desert. Mousse od avokada s okusom čokolade, osim što će oduševiti sve vaše ukućane, prijatelje i goste, zbog svoje jednostavnosti i brze pripreme bit će savršen desert koji možete pripremiti u nekoliko minuta. Sve što vam treba su 2 avokada, 4 1/2 žlica kakaa u prahu, 4 žlice meda i 1 do 3 žlice mlijeka. Izmiksajte u blenderu i ostavite da odstoji u zamrzivaču 15 minuta. Ovaj basic recept za mousse od avokada s okusom čokolade možete začiniti s malo cimeta ili chilija i servirati sam ili u kombinaciji s omiljenim voćem.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori