Recept za ukusan kruh od banane

Koliko vas je prestalo jesti kruh ili ga bar pokušalo manje jesti, a potom navalilo na banane?! Vjerojatno iz razloga što vas banane, kao nijedno drugo voće, mogu koliko toliko zasititi. Upravo iz tog razloga, sa svega nekoliko svima poznatih namirnica, za vrlo malo vremena, malo uprljanog posuđa, bez miješanja rukama, bez dizanja tijesta i straha da vam neće uspjeti, jedna od najvećih zvijezda bezglutenske prehrane je kruh od banane. Jestiv je i do nekoliko dana, djeca će ga obožavati, a vi više ne morati misliti hoćete li pojesti krišku kruha ili bananu jer sada možete oboje!

kruh od banane

Sastojci:

3 velike banane
3 jaja
30 g ghee ili običnog maslaca (sobne temperature)
220 g badema
30 g chia ili lanenih sjemenki
1/2 žličice soda bikarbone
1 žlica jabučnog octa
1 žličica cimeta
prstohvat soli

kruh od banane

Priprema:

Upalite pećnicu na 170 stupnjeva da se zagrije. Kalup obložite papirom za pečenje (korišten je kalup dimenzija 34cm x 12cm). U blenderu smiksajte bademe do teksture brašna. Isto napravite sa chia sjemenkama. Stavite sa strane. U posudi vilicom zgnječite banane i maslac ili slobodno upotrijebite štapni mikser. Dodajte jaja, cimet, sodu bikarbonu, jabučni ocat i sol. Zatim umiješajte sjemenke i brašno od badema. Smjesu izlijte u kalup i pecite 30ak minuta dok kruh ne poprimi smećkastu boju. Ukoliko niste sigurni je li gotov, zabodite čačkalicu, ako na njoj nema ostataka tijesta, kruh je spreman. Poslužite uz maslac od badema ili marmeladu, iako je toliko ukusan da ga možete jesti i samog!

kruh od banane

kruh od banane

Ovaj, ali i druge ukusne recepte možete pronaći na Instagram blogu Kuživancija.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori