Regije koje morate uvrstiti na svoju wish listu za putovanja


@lenaspassport

Iako svaka regija posjeduje posebne čari kojima vas može osvojiti, neke od njih su ipak malo posebnije od ostalih. Neke će vas potpuno osvojiti nevjerojatnim krajolicima, neke će vas očarati kulturnom i povijesnom baštinom, dok ćete se od nekih jedva odvojiti zbog količine hedonizma i dekadencije koja im je toliko prirodna.

U nastavku smo izdvojili 4 regije koje se ove godine moraju naći na vašoj wish listi za putovanja jer tu ćete uživati u svakom detalju.

Pijemont, Italija

Ovaj sjeverozapadni kut Italije – bivša tvrđava Savoja, kolijevka talijanskog ujedinjenja i industrijska elektrana 20. stoljeć, vješt je u stvaranju svojih prednosti, ali nije uvijek tako dobar u prodaji svojih značajnih čari posjetiteljima. Iako je ranije, kada je turizam u pitanju, prolazio ispod radara, u posljednje je vrijeme polako fokus usmjerava na sebe.

S procvatom torinske suvremene umjetničke i glazbene scene, Pijemont postaje sve privlačniji putnicima. Poseban mu začin daje gradska Biblioteca Reale koju je obilježio Leonardo da Vinci.

Ovo je mjesto znakovito i po stazama za šetnju u alpskom stilu i spoj je pitoresknih sela i dolina koje nude najbolje talijansko vino i tartufe.


@barbaragraves_

Sjeverni Peru

Sjeverni Peru je zbirka superlativa, dom nekih od najstarijih kultura na kontinentu i nekih od najluđih krajolika na svijetu.

Ova regija je impresivan koloplet onoga što južne Amerike čini spektakularnim. Na putovanjima ka jugu, mnogi putnici zaobilaze veliki sjever.

No, dok je Machu Picchu počeo pojačavati turističke kapacitete, vlasti su uvele veću putničku infrastrukturu na sjeveru – u Kuélapu sada radi žičara kako bi kastel postao pristupačniji, a broj letova iz Lime na sjever povećan.

S obzirom na sve to, čini se kako je upravo sada vrijeme za posjet ovoj nepravedno nedovoljno istraženoj regiji.


@keepeyesopen

Škotsko gorje i otoci

Whisky je sama esencija gorja i otoka, tisućljetna povijest i kultura.

Whisky doživljava procvat koji nije viđen od 1890-ih, do 2020. otvorit će se najmanje 20 novih destilerija koje su posebno zanimljive turistima. One nude jedinstveno iskustvo o teroiru, tehnici i degustaciji, a sve je to veliki uvod u jedan od najluđih, najmanje naseljenih i najslikovitijih dijelova Europe.

I njegov inovativni i brzorastući sektor smještaja, od skromnih koliba do dizajnerski uređenih apartmana po uzoru na antičke zgrade, čini posjetu udaljenim područjima Škotske lakšim nego ikad.


@toddjcameron

Normandija, Francuska

Obilježena prekrasnim plažama, divlja, ali romantična obala krajolika Normandije upotpunjena je očaravajućom gstro ponudom s ukusnim morskim plodovima i najkvalitetnijim sirevima.

Ljubitelji povijesti ne znaju odakle početi u ovoj regiji bogatoj baštinom, a 2019. godina je godina kada se obilježava 75. godišnjica D-Dana pa ukoliko se odlučite na putovanje u ovu regiju očekujte obilje spomen-događaja i svečanosti.

Osim toga, grad Rouen sprema se za dolazak brodova iz cijelog svijeta koji će ploviti rijekom Seinom tijekom 30. Rouen Armada, koja se održava jednom u četiri do šest godina i privlači milijune gledatelja.

Foto: Instagram, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori