Nezaobilazna putovanja za ljubitelje zimske idile

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caitlin Covington (@cmcoving) on

Zimska bajka najdojmljivija je kada se odvija u idiličnom ambijentu prekrivenom snijegom. Uz miris zime i zimskih delicija, odmor u prostoru koji je prava reinkarnacija bajke, postaje iskustvo za poželjeti. Svi oni koji smatraju da je zima pravo vrijeme za planiranje godišnjeg odmora, zasigurno će se odlučiti za destinacije kojima zima tako dobro stoji.

Iako je u turizmu sve prisutnija težnja kreiranja što poželjnije ponude tijekom cijele godine, neka su mjesta jednostavno stvorena za zimski odmor. Pri samoj pomisli na Island, zemlje Skandinavije ili talijanske Alpe, sve asocira na uživanje u snježnoj raskoši. Što biste sve mogli doživjeti ove zime ako pažljivo isplanirate svoj dugoočekivani odmor, pročitajte u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caitlin Covington (@cmcoving) on

Glamping u Finskoj

Iako postoje brojna dojmljiva mjesta u Finskoj kao stvorena za savršen zimski odmor, naša je preporuka posjetiti Kakslauttanen Arctic Resort.   Selo staklenih iglua usred šume stvara efektan doživljaj polarne svjetlosti. Zamislite taj osjećaj preuzimanja prostora nestvarnim bojama i malene staklene nastambe koje isijavaju toplinom i svjetlucavom energijom. Ovdje ćete se opustiti, ali i dobro zabaviti jer su dnevne aktivnosti na snijegu u finskoj uzbudljivije nego bilo gdje drugdje na svijetu.

Možete isprobati vožnju saonicama, druženje sa sobovima i haskijima, a u blizini su i skijališta gdje se možete okušati i u ovom vrlo popularnom zimskom sportu.

Plava Laguna na Islandu

Jedinstvena Plava Laguna iz godine u godinu privlači tisuće posjetitelja koji jedva čekaju posjetiti Island i osjetiti miješanje  hladnoće s toplinom i opuštajućom kupkom na otvorenom. Dubina Plave Lagune je 2000 metara i pruža neponovljiv osjećaj na čak 39 stupnjeva celzijusa. Stoga je ona uvijek izbor broj jedan istinskih hedonista. Ovi geotermalni izvori nalaze se svega dvadesetak kilometara od zračne luke pa nije rijetkost da je upravo Plava Laguna prva točka u itinerariju brojnih putnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caitlin Covington (@cmcoving) on

Ledeni hotel Švedskoj

Ledeni hotel u Švedskoj jedan je od najljepših smještajnih kapaciteta ne samo u Švedskoj već u cijelom svijetu. Njegov poseban interijer malo koga ostavlja ravnodušnim. Izgrađen je od stotina tona leda i snijega i djeluje kao filmski set ledene bajke. Otvara se svake godine u prosincu dok su tijekom cijelog studenog u tijeku  intenzivni radovi koji ga pretvaraju u impozantno ledeno okruženje. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe koje su grijane pa je ovaj hotel sasvim dobar izbor i za one koji ne vole hladnoću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lydia (@lydiaemillen) on

Krstarenje Antartikom

Krstarenje Antarktikom posebna je avantura koja uključuje dijelove država Rusije i Kanade, područja Aljaske, Grenlanda, Islanda, Laponije, Svalbarda te Arktički ocean. Impozantna ledena prostranstva doživljena s oceana turistička su priča koja oduševljava sve više zaljubljenika u putovanja s pomakom. Pritom, kruzeri koji omogućavaju ovakve doživljaje gradovi su u malom koji omogućavaju hedonizam koji se ne viđa tako često.

Romantičan doživljaj talijanskih Alpa

Kućice na drvetu, očaravajuća gastronomija bogatih okusa, bazeni s pogledom na snježne padine, otvoreni kamini i puno drveta, udobnih i raskošnih naslonjača i stakla, idila je koju pruža Južni Tirol, točnije – San Luis resort.  Ukoliko do sada niste voljeli zimu, na ovome mjestu ćete je definitivno zavoljeti.

Foto: Instagram, Unsplash, San Luis, Ice Hotel Jukkasjärvi, Kakslauttanen Arctic Resort

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori