Fotogenična mjesta Istanbula koja Instagram obožava

@izkiz

Istanbul – povijesno poznat kao Bizant i Konstantinopolis, ovaj grad koji se proteže i Europom i Azijom, izdržao je testove vremena i sada u njemu živi više od 15 milijuna ljudi. S poviješću koja datira iz 600. godine prije Krista, u Istanbulu se mogu vidjeti mnoge nevjerojatne znamenitosti. Od svjetski poznate Aja Sofije do manje poznate džamije Suleymaniye, od šarenog Balata do nevjerojatnih pogleda na Swissotel The Bosphor, u Istanbulu se za svakoga sigurno može naći ponešto.

Bilo da se radi o velikim stvarima, poput obrisa minareta ili ljepote rijeke Bosfor ili sitnih detalja, poput uličnih mačaka i čašica u obliku tulipana, Istanbul će zasigurno impresionirati svakog putnika.

U nastavku donosimo fotogenična mjesta Istanbula koja Instagram obožava. Na ovim je mjestima i s ovim detaljima svaka fotografija poput razglednice.

Plava džamija

Džamija Sultan Ahmed ili Plava džamija (zbog plavih pločica) nije samo turističko mjesto, već i aktivna džamija. Dramatična arhitektura oduzima dah. Za ulazak, dame će se morati prikriti. Nema određenog vremena otvaranja i zatvaranja jer je ovo aktivno mjesto bogoslužja, ali zatvara se pet puta dnevno za molitvu.

@alexandrapereira


Aja Sofija

Samo nekoliko minuta hoda od Plave džamije pred vama će se pojaviti magičan prizor – Aja Sophia, koja se smatra jednom od svjetskih arhitektonskih čuda. Aja Sophia nezaobilazno je mjesto koje se ne propušta kada doputujete u Istanbul. U početku je sagrađena kao pravoslavna crkva, a u 14. stoljeću je pretvorena u džamiju, a potom je 1930-ih postala muzej.

@saltinourhair

Grand Bazaar

Grand Bazaar je zatvoreni labirint koji se sastoji od 61 ulice. Otkrit ćete više od 4.000 trgovina u kojima trgovci privlače mještane i turiste raznobojnom robom. Razveselite se živopisnim začinima, užarenim lampama i zanimljivim voćem. Ne zaboravite se cjenkati i fotografirati!

@anastasia.blagova

Seven Hills Hotel

Ima li boljeg načina za započeti dan nego slikovitim doručkom? Krovna terasa hotela Seven Hills ima pogled na palaču Topkapi, Aja Sophiju i Plavu džamiju.

Ovdje se probudite u savršenom ambijentu, a pogled na hotel jednako je lijep kao i zalazak sunca.

@tiebowtie

Karaköy

Karaköy je posebno poznat po svojoj „kišobranskoj ulici“ koja je popularno mjesto za poziranje i stvaranje upečatljivog sadržaja za Instagram postove. Međutim, ovdje je gotovo uvijek gužva jer je definitivno jedno od najvažnijih instagrammabilnih mjesta u Istanbulu.

@amira.rms

Çukur Cuma

Ulica Çukur Cuma jedno je od najuzbudljivijih Instagram mjesta u Istanbulu. To je okrug Istanbula poznat po antikvarijatima s vintage proizvodima koji su lijepo izloženi. Zbog toga je ova ulica također i trgovinskom vodiču za Istanbul. Postoji prelijepi zeleni vintage automobil koji je često i u ovoj ulici, odmah uz gomilu bršljana – savršen z Instagram fotografije. Zapravo, cijelo ovo područje je zaista savršeno za to.

@svetasayko

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori