Fotogenična mjesta Istanbula koja Instagram obožava

Istanbul – povijesno poznat kao Bizant i Konstantinopolis, ovaj grad koji se proteže i Europom i Azijom, izdržao je testove vremena i sada u njemu živi više od 15 milijuna ljudi. S poviješću koja datira iz 600. godine prije Krista, u Istanbulu se mogu vidjeti mnoge nevjerojatne znamenitosti. Od svjetski poznate Aja Sofije do manje poznate džamije Suleymaniye, od šarenog Balata do nevjerojatnih pogleda na Swissotel The Bosphor, u Istanbulu se za svakoga sigurno može naći ponešto.

Bilo da se radi o velikim stvarima, poput obrisa minareta ili ljepote rijeke Bosfor ili sitnih detalja, poput uličnih mačaka i čašica u obliku tulipana, Istanbul će zasigurno impresionirati svakog putnika.

U nastavku donosimo fotogenična mjesta Istanbula koja Instagram obožava. Na ovim je mjestima i s ovim detaljima svaka fotografija poput razglednice.

Plava džamija

Džamija Sultan Ahmed ili Plava džamija (zbog plavih pločica) nije samo turističko mjesto, već i aktivna džamija. Dramatična arhitektura oduzima dah. Za ulazak, dame će se morati prikriti. Nema određenog vremena otvaranja i zatvaranja jer je ovo aktivno mjesto bogoslužja, ali zatvara se pet puta dnevno za molitvu.

Aja Sofija

Samo nekoliko minuta hoda od Plave džamije pred vama će se pojaviti magičan prizor – Aja Sophia, koja se smatra jednom od svjetskih arhitektonskih čuda. Aja Sophia nezaobilazno je mjesto koje se ne propušta kada doputujete u Istanbul. U početku je sagrađena kao pravoslavna crkva, a u 14. stoljeću je pretvorena u džamiju, a potom je 1930-ih postala muzej.

Grand Bazaar

Grand Bazaar je zatvoreni labirint koji se sastoji od 61 ulice. Otkrit ćete više od 4.000 trgovina u kojima trgovci privlače mještane i turiste raznobojnom robom. Razveselite se živopisnim začinima, užarenim lampama i zanimljivim voćem. Ne zaboravite se cjenkati i fotografirati!

Seven Hills Hotel

Ima li boljeg načina za započeti dan nego slikovitim doručkom? Krovna terasa hotela Seven Hills ima pogled na palaču Topkapi, Aja Sophiju i Plavu džamiju.

Ovdje se probudite u savršenom ambijentu, a pogled na hotel jednako je lijep kao i zalazak sunca.

Karaköy

Karaköy je posebno poznat po svojoj „kišobranskoj ulici“ koja je popularno mjesto za poziranje i stvaranje upečatljivog sadržaja za Instagram postove. Međutim, ovdje je gotovo uvijek gužva jer je definitivno jedno od najvažnijih instagrammabilnih mjesta u Istanbulu.

Çukur Cuma

Ulica Çukur Cuma jedno je od najuzbudljivijih Instagram mjesta u Istanbulu. To je okrug Istanbula poznat po antikvarijatima s vintage proizvodima koji su lijepo izloženi. Zbog toga je ova ulica također i trgovinskom vodiču za Istanbul. Postoji prelijepi zeleni vintage automobil koji je često i u ovoj ulici, odmah uz gomilu bršljana – savršen z Instagram fotografije. Zapravo, cijelo ovo područje je zaista savršeno za to.

Foto: Pixabay

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori