Jeste li spremni za Noć muzeja?

HAZU

Strossmayerova galerija starih majstora, HAZU

1. veljače je rezerviran za Noć muzeja

Noć muzeja tradicionalna je manifestacija Hrvatskoga muzejskog društva u kojoj sudjeluju muzeji, galerije, knjižnice, arhivi i druge baštinske, ali znanstvene i obrazovne ustanove iz svih dijelova Hrvatske. Noć muzeja održava se tradicionalno posljednjeg petka u siječnju od 18 sati do 1 sat iza ponoći, no ove godine ona pada na 1. veljače! Ulaz u muzeje je besplatan, a muzeji organiziraju i prigodne programe (otvorenja izložbi, koncerte, performanse, promocije, specijalno osmišljena vodstva, dijeljenje ili prigodnu prodaju muzejskih publikacija i suvenira itd.).

Iako još nije objavljen potpun popis svih muzeja, galerija i institucija koje sudjeluju u ovoj popularnoj manifestaciji, donosimo neka imena za koja znamo da ćemo posjetiti ove godine na Noći muzeja – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Etnografski muzej Istre, Zavičajni muzej Buzet, Ludbreg, dvorac Batthyany, Grad Umag – Città di Umago, Hrvatski prirodoslovni muzej, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, MUO – Muzej za umjetnost i obrt, Tiflološki muzej, Hrvatski muzej arhitekture HAZU, a pridružit će im se sve veće, a i manje muzejske i galerijske institucije u Hrvatskoj. Svi programi Noći muzeja besplatni su, a napominjemo kako se za neke od programa, zbog ograničenog kapaciteta, potrebno na vrijeme predbilježiti. Što pogledati u Noći muzeja 2019. možete možete saznati ovdje i prateći Facebook stranicu, a kako je Noć muzej protekla prošlih godina možete saznati i pogledati ovdje.

Tehnički muzej Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu

Foto: Lice grada

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori