Nakon ovoga ćete promijeniti pristup ‘meni se to ne može dogoditi’

Hrvatska pripada skupini zemalja niskog rizika za infekciju HIV-om, no neka rizična spolna ponašanja dovode i do većeg rizika. Testiranje i rano otkrivanje infekcije je stoga važno, jer je liječenje u tom slučaju uspješnije i sprječava se širenje HIV-a. HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa kampanjom ‘Meni se to ne može dogoditi’ želi naglasiti važnost rane prevencije i prepoznavanja svih vrsta rizika.

U partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva i ove godine organiziraju obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a 1. prosinca. Na taj način nastoje se izbjeći neželjene posljedice. Spolnost je važan i lijep dio ljudskog života, stoga se ovogodišnjom kampanjom dopunjuje znanje kojima mladi raspolažu te šalje poruka da je važno na vrijeme prepoznati rizike. U nastavku pročitajte više.

HUHIV kampanja nakon koje više nećete razmišljati isto

Cjelovit pristup prevenciji bolesti i unapređenju zdravlja važan je smislena kampanja za prevenciju HIV-a i AIDS-a. Cilj promocije je promicanje odgovornog spolnog ponašanja i zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja. Također naglašava se i tužna realnost diskriminacije osoba koje žive s HIV-om. HUHIV integriranim pristupom povezuje Svjetski dan AIDS-a s kampanjom ‘Meni se to ne može dogoditi’. Njome se ističe da se loše ili nepredviđene situacije događaju drugima, što može povećati i vjerojatnost upuštanja u rizično spolno ponašanje.

U HUHIV info šatoru koji će se postaviti povodom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a svi zainteresirani moći će razgovarati s psiholozima i savjetnicima udruge HUHIV, te mnogim drugima. Tu će biti i studenti medicine iz udruženja CroMSIC. Volonteri obučeni u ‘smajliće’ i razne emotikone mladima i građanima dijeliti će edukativne i informativne materijale. Vršnjački edukatori će voditi i edukativne radionice za srednjoškolce. Sadržaj će biti namijenjen prvenstveno mladima (očekujemo oko 400 mladih) koji će dolaziti na šator gdje će dobiti edukativne i promotivne materijale te nakon toga ići u obližnje dvorane na interaktivne radionice o spolnom zdravlju.

Komunikacija emotikonima

Kampanja ‘Meni se to ne može dogoditi’ provodi se tijekom studenog i prosinca oglašavanjem preventivnih poruka u različitim medijima, a prvenstveno na internetu i društvenim mrežama. U kampanji se koristi digitalna komunikacija emotikonima, koju današnje generacije mladih razumiju i svakodnevno koriste. Stoga je HUHIV lansirao i posebnu aplikaciju za pametne telefone. Unutar šatora će uz osiguranog voditelja, na raspolaganju će biti razni zabavni rekviziti za slikanje. Na raspolaganju su emotikoni i oblaci sa #porukama ispred atraktivnog zida u skladu s modernim trendovima mladih generacija. Pridružite se obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a na Trgu Petra Preradovića 1. prosinca 2018. Nosite crvenu vrpcu u znak podrške, pridonesite zdravlju mladih i svih građana, promovirajte zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja i stvaranje generacije ‘bez AIDS-a’.

Foto: Unsplash, HUHIV, YouTube

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori