Novi umjetnički projekt u Rijeci koji trebate vidjeti

Novi umjetnički projekt u Rijeci
koji trebate vidjeti

Creative Embassies – umjetnički projekt u Rijeci

U Rijeci se upravo provodi pilot projekt Creative Embassies kao dio suradnje Kreativnog kolektiva Kombinat i organizacije Podium Asteriks iz nizozemskog grada Leeuwardena. Projekt kroz simboliku “ambasada” potiče razmjenu znanja i iskustva, a i umjetnika te umjetničkih i kreativnih praksi.

Windowlicker

U svojem riječkom pilot izdanju ugostit će tako Leeuwardenski projekt Windowlicker koji site-specific tehnikom sitotiska na prozorima i izlozima nastoji promovirati umjetnost i dizajn u javnom prostoru. Tijekom tjedan dana troje umjetnika Jelle von Gosliga, Jelena Bando i Eva Badanjak suradnički će stvarati te zatim otisnuti svoje radove na izlog Studija Kamov (Križanićeva 6A).

36 Mountains

36 Mountains

U subotu 3. studenog u 19 sati održat će se predstavljanje grafika na izlogu Studija Kamov uz popratnu pop-up izložbu autorskih postera i grafika umjetnika koji sudjeluju u projektu te grafika u izdanju međunarodnog festivala ilustracije 36 Mountains iz Zagreba kojeg organizira umjetnica Jelena Bando.

Projekt Creative Embassies rezultat je suradnje organizacija Kombinat i Podium Asteriks započete unutar programa Tandem Fryslân, a pokrenutog od strane ovogodišnje europske prijestolnice kulture Leeuwarden-Fryslân 2018 s ciljem razmjene iskustva lokalne frizijske zajednice s ostalim zajednicama diljem Europe te izgradnje dugoročnih suradnji.

Windowlicker

Učitati još
Zatvori