Umjetnička instalacija o ženama u sportu s potpisom hrvatskih umjetnica

Martina Granić i Martina Miholić: Try Hard

TRY HARD je multimedijalna instalacija Martine Granić i Martine Miholić u Galeriji Kamba kojom iskazuju prisutnost i medijsku popraćenost žena u sportu. Otvorenje izložbe zakazano je za 12. rujna u 20 sati.

#tryhard je metafora neizmjerno većeg truda kojeg ženska sportašica mora proći u odnosu na muškarca da bi u doba komercijalne vizije sporta mogla opstati, a #tryingtohard je drugo lice istog truda koje odgovara vremenu današnje kulture vizualizacije sportskih artefakata, gdje se istovremeno ispod prenaglašene ženstvenosti prekriva slika diskriminacije i nejednakosti žena u sportu. Činjenica je da nas takav pogled, odnosno jednosmjerna objektifikacija, osiromašuje za sve brojne druge vrijednosti koje (ženski) sport donosi.

Sve detalje o izložbi možete saznati ovdje.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori