Tajne Griča i ovoga ljeta otkrivaju mističnu stranu zagrebačke povijesti

Tajne Griča i ovoga ljeta otkrivaju
mističnu stranu zagrebačke povijesti

Tajne Griča, kazališna noćna tura zagrebačkim Gornjim gradom i ove će se sezone održavati petkom i subotom. Ova jedinstvena noćna tura tako ulazi u svoju devetu sezonu – prva izvedba ove godine održala se 8. lipnja, a potom petkom i subotom tijekom ljeta.

U proteklim sezonama, Tajne Griča podjednako su zaintrigirale i Zagrepčane i turiste, pa će se tako i ove godine ture održavati na hrvatskom i engleskom jeziku. Različiti kostimirani likovi iz zagrebačke povijesti, legendi i romana pretvaraju svakoga petka i subote gornjogradske ulice u interaktivnu kulisu nezaboravnog doživljaja.

TAJNA GRIČA – MISTIČNA I ČAROBNA NOĆNA TURA ZAGREBOM

Posjetiteljima je tura osobito zanimljiva zbog niza zanimljivosti i manje poznatih činjenica koje donosi na potpuno drukčiji način! Tura kreće s križanja Mesničke ulice i Ilice, a potom posjetitelje dočekuje Marija Jurić Zagorka, s kojom otkrivaju povijesne i kulturne znamenitosti Zagreba. Upoznaju, među ostalima, Neru i Sinišu iz njenih romana, Petricu Kerempuha i njegovu glumačku družinu, koja uprizoruje seljačku bunu i lik Matije Gupca.

Prezentirajući materijalnu i nematerijalnu kulturno-povijesnu baštinu na inovativan način, organizatori Tajni Griča iz udruge Katapult za očuvanje kulturne baštine, osigurali su niz priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i status atrakcije koja se ne propušta prilikom ljetnih posjeta našoj metropoli. National Geographic Traveller uvrstio je Tajne Griča u svoj izbor najboljih noćnih tura na svijetu.

Jedan sretnik ili sretnica može osvojiti dvije ulaznice za ovu mističnu i bajkovitu noćnu turu Gornjim gradom ovog petka, 15.06. u 21.30 sati. Sve što trebate je na adresu ifeellucky@journal.hr, s predmetom e-maila Tajne Griča, poslati svoje ime i prezime, adresu i broj mobitela do sutra, 14.travnja u 16 sati, kada ćemo objaviti sretnog dobitnika/dobitnicu u ovom članku i kontaktirati ih e-mailom. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi, baš poput vas, rado uživala u otkrivanju Tajni Griča.

U slučaju odgode ture zbog kiše, dobitnik/dobitnica će biti na vrijeme obaviješteni, a ulaznice se prenose na prvu sljedeću izvedbu.

Dobitnica ulaznica je Paula Brečak. Čestitamo!

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori