Skulptura mladog hrvatskog umjetnika koja će vas zagrliti

tin man post

Danas i sutra, 18. i 19. lipnja svi slučajni prolaznici, no i oni namjerni posjetitelji, mogu isprobati skulpturu za grljenje mladog hrvatskog umjetnika Vitra Drinkovića na križanju Martićeve ulice i Ratkajevog prolaza u Zagrebu! Vitar je poznat po svojim interaktivnim skulpturama koje tjeraju ljude na osjećanje, razmišljanje i akciju – tako osim ove koja će vas grliti i u HDLU-u u sklopu Zagrebačkog salona možete zahvaljujući još jednom njegovom genijalnom radu poslušati svoje srce.

Da, radi se o skulpturi koju možete zagrliti i koja uzvraća vaš zagrljaj. Ovaj divan koncept interaktivne sklupture osmišljen je da onaj koji grli svojim pritiskom i naslanjanjem tijela aktivira skulpturu koja uzvraća zagrljaj te također počne vibrirati. Na ovaj način dolazi do komunikacije stroja i čovjeka te postavlja pitanje zna li naše tijelo da grli čovjeka ili stroj te kakav osjećaj to pobuđuje?

Ovo iznimno zanimljivo umjetničko djelo realizirano je u suradnji s ‘uradisamARTLAB’ (Kontejner, Croatia).

Foto: The Wonderful Wizard of Oz

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori