Sanjiva instalacija japanske umjetnice

Sanjiva umjetnička instalacija

Tekstilna dizajnerica Yuri Himuro početkom ljeta održala je izložbu svoje najnovije instalacije u Case Gallery u Tokyju. Izložba se fokusirala na rupce koje je dizajnirala za brend Swimmie. Stotine rubaca je visilo i činilo stilizirane bukete koji su posve zatomili zidnu površinu te stvorili sanjivu prostornu instalaciju.

Kako bi njezin koncept bio posve predstavljen prolaznicima, u izlogu galerije je postojao mehanizam koji je pomicao rupce gore – dole u određenim vremenskim razmacima. Iz daleka, svakom prolazniku i promatraču je izgledalo kao igra boja i pokreta. Ovaj ‘živi’ izlog izgleda kao da je privatno, no istovremeno javno, kazalište za prolaznike gdje dijelovi instalacije plešu samo za svoje promatrače.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

Foto: Yuri Himuro

Video: Kunikazu Hamanishi 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori