Ne propustite ove dvije odlične plesne predstave

Ne propustite ove dvije odlične
plesne predstave

Prison of decision post 2

Već smo pisali o odličnoj Dance Company &M, koju čine dvije mlade umjetnice, koreografkinje i plesačice – Andrea Solomun i Ema Janković.  Od početka zajedničkog rada producirale su dvije cjelovečernje predstave ‘Prison of Decision’ i ‘Oh Sweet Something’ s renomiranim jazz glazbenicima Borkom Rupenom (bubnjevi), Markom Firstom (violina), i Matejem Deronjićem (klavir).

Prison of Decision’ istražuje temu izazova prihvaćanja različitosti s kojima se dvoje ljudi  suočavaju u odnosu te odražava i dinamiku rada dviju plesačica koje različite plesne izražaje i koreografske ideje spajaju u harmoničnu, ali slojevitu izvedbu. Prvotno napravljena uz glazbenu matricu, atmosfera postaje dodatno intenzivnija kada uključimo i faktor glazbe uživo koja prati plesače.

‘Oh Sweet Something’ uzima za temu žarku želju, požuda, i  čežnju. Alter-ega likova ovoga djela oživljavaju na sceni, čijim putem imate priliku upoznati maske koje nosimo kroz odvojene karaktere, na putu do ostvarenja naših želja i žudnji. Kroz metamorfozu karaktera vode nas muzičari i njihova glazba. Koja je zapravo i jedan od karaktera koji sudjeluje i aktivno se razvija kroz predstavu.

Prison of decision 4

Iako su potpuno drugačije i što se tiče tema i prezentacije, neograničene plesnim stilovima, obje predstave inkorporiraju elemente baleta, modernog plesa, suvremenog plesa, floorworka i fizički teatar, ali i neplesnih tehnika poput yoge i pilatesa, što ih čini interesantnim i plesačima i običnim prolaznicima.

Predstave su još uvijek aktualne, a imate ih priliku pogledati u Zagrebačkom Kazalištu Lutaka, 6. ožujka u 20 sati ‘Prison od Decision’ te 7. ožujka u 20 sati ‘Oh Sweet Something’. Obje predstave su uz pratnju jazz tria što kreira posebnu i intimnu atmosferu koja se isplati iskusiti i doživjeti. 

Prison of decision post1

Za sve informacije i buduće izvedbe posjetite Facebook stranicu ili dancecompanyandm.com.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori