Poznati na otvorenju izložbe Zlatana Vehabovića u MSU-u

Poznati na otvorenju izložbe
Zlatana Vehabovića u MSU-u

Prva samostalna izložba Zlatana Vehabovića “Temelji u blatu”, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu okupila mnoge ljubitelje umjetnosti, ali i osobe iz javnog i društvenog života koje su s oduševljenjem prolazili kroz postav izložbe ovog mladog i uspješnog slikara: Daniela Trbović, Nataša Janjić, Damir Žižić, Kristian Kožul, David Maljković, Miljenko Jergović, Đenisa Pecotić, Bruno Pogačnik, Feđa Gavrilović, Ivana Andabaka, Asim Kurjak, Đurđa Tedeschi, Tomislav Bahorić, Mario Miše, Milan Košuta i mnogi drugi.

post IMGP7661

Ova godina iznimno je uspješna za mladog umjetnika u usponu: uvršten je u grupnu izložbu u Galeriji Marc Straus u New Yorku ‘Gray Would be a Color, If I Had a Heart’, primljen je na prestižni rezidencijalni ekspedicijski program ‘The Arctic Circle’ kako bi putovao s grupom znanstvenika i umjetnika po Arktičkom arhipelagu te je uvršten u međunarodnu kolekciju Hotela Adriatic u Rovinju.

post IMGP7686

Sonja Manojlović, Desanka Vranjican i Đurđa Tedeschi

Zlatan Vehabović diplomirao je slikarstvo pri Akademiji likovnih umjetnosti, gdje mu je dodijeljena mu je nagrada za najbolji diplomski rad 2006. godine. Sljedeće godine upisuje doktorski studij na istoj instituciji. Dosad je u Hrvatskoj izlagao na desetak samostalnih izložbi te je sudjelovao na preko 40 grupnih izložbi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Danskoj i SAD-u.

post IMGP7662

Izdvojene recentne izložbe: ‘Gray Would be the Color, If I Had a Heart’ u Galeriji Marc Straus (New York, 2015), ‘Svako drvo stoji i misli’ u Galeriji Galženica (Velika Gorica, 2015), ‘Prokleta posada’ u Kući Lauba (Zagreb, 2014), T-HT@MSU.HR u Muzeju suvremene umjetnosti (Zagreb, 2013), ‘Like it!’ u Muzeju Essl (Klosterneuburg, 2013), ‘Zauvijek ću te pamtiti’ u Galeriji Kranjčar (Zagreb, 2011).

Đurđa Tedeschi

Đurđa Tedeschi

Dobitnik je nekoliko nagrada među kojima se ističu Velika nagrada 49. Zagrebačkog salona (2010.), Nagrada Međunarodne organizacije umjetničkih kritičara – The International Association of Art Critics (AICA), Prva nagrada na natječaju Novi Fragmenti Erste Banke (2006.) i Druga nagrada Essl Award for Central/Southeast Europe (2006.) u Austriji. Postao je i dobitnik prestižnog rezidencijalnog programa The Arctic Circle za 2016. godinu.

Petar Cvirn

Petar Cvirn

Njegove radove otkupile su nekoliko domaćih i stranih zbirki: Essl Museum (Austrija), Zbirka Filip Trade (Hrvatska), Hypo Group i Erste Bank. Više o njegovim radovima i tijeku njegovog stvaranja možete čitati (i gledati) na njegovom blogu, dok izložbu možete pogledati do 4. listopada 2015.

post IMGP7665

Dean D.

Dean D.

Tomislav Bahorić s djevojkom Ivanom i Mario Miše

Tomislav Bahorić s djevojkom Ivanom i Mario Miše

Ivana Andabaka

Ivana Andabaka

Kristian Kozul i Damir Žižić

Kristian Kozul i Damir Žižić

Nataša Janjić i Marko Kisić

Nataša Janjić i Marko Kisić

Daniela Trbović i Nataša Janjić

Daniela Trbović i Nataša Janjić

Josip Tešija i Zlatan Vehabović

Josip Tešija i Zlatan Vehabović

Đenisa Pecotić

Đenisa Pecotić

Miljenko Jergović, Leila Topić i Zlatan Vehabović

Miljenko Jergović, Leila Topić i Zlatan Vehabović

Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić

Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić

Zlatan Vehabović

Zlatan Vehabović

post IMGP7878

Foto: John Pavlish

Učitati još
Zatvori