Poznata hrvatska multimedijalna umjetnica izlaže u MSU-u

Poznata hrvatska multimedijalna
umjetnica izlaže u MSU-u

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 8. prosinca u 18 sati u galeriji NO posjetitelji će moći pogledati rad ‘Bulevar sumraka’, hrvatske kazališne, televizijske, filmske, glumice, slikarice i multimedijalne umjetnice Jagode Kaloper. Njezin film ‘Žena u ogledalu’ premjerno je prikazan 2011. unutar skupne izložbe T-HTnagrada@MSU kada je osvojio prvu otkupnu nagradu te je postao dijelom muzejske Zbirke filma i videa.

jagoda kaloper 1

Godine 2015. Jagoda Kaloper snima i dalje vlastite odraze, ali sada u Los Angelosu, gdje je boravila zbog obiteljskih obveza. Iz snimljenog materijala, koji se sastoji od obiteljskih snimaka kćeri i novorođenog unuka i ulica Los Angelesa, koji montažno supostavlja nađenim snimcima s televizijskih ekrana, Jagoda Kaloper nudi osoban uvid u izvrnute sustave vrijednosti i stvarnost Hollywooda.

jagoda kaloper 2

Multimedijska umjetnica Jagoda Kaloper prisutna je na hrvatskoj umjetničkoj sceni više od četrdeset godina. Premda po obrazovanju akademska grafičarka, u stručnoj i širokoj javnosti poznatija je kao jedna od najboljih hrvatskih filmskih glumica, a za rad na filmu nagrađena je najvišim priznanjima, poput Zlatne Arene na Filmskom festivalu u Puli.

Tijekom posljednjih desetak godina Jagoda Kaloper stvara niz novomedijskih radova, eksperimentalnih filmova i instalacija namijenjenih izlaganju u galerijskim prostorima u kojima kao temeljni motiv koristi arhivsku građu iz svoje glumačke karijere. Rad će se moći pogledati do 8. siječnja 2016., a sve informacije o ulaznicama te radnom vremenu muzeja možete saznati na msu.hr.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori