SuperUho Festival najavljuje odličan koncert

Kamen temeljac drugog izdanja SuperUho Festivala položit će dan prije početka festivala, 3. kolovoza jedan od najpopularnijih punk rock’n’roll bendova u svijetu i vrlo cijenjen u Hrvata – američki bend Flogging Molly. Euforičan i energičan koncert održat će se na velebnom šibenskom zdanju – tvrđavi Sv. Mihovila.

swagger post 3

Kontrastni spoj šibenske ljepotice, tvrđave Sv. Mihovil, i socijalno angažiranog, energičnog punka obogaćenog veselim elementima irske tradicionalne glazbe najavljuje poseban i najintimniji nastup Flogging Molly do sada u Hrvatskoj. Posebnost i moć benda leži u tematici njihove lirike posvećene običnom čovjeku – radničkoj klasi. Cilj im je putem glazbe prenijeti na publiku-radničku klasu snagu i pozitivnu energiju potrebnu za borbu protiv bahatog i drskog političkog elitnog establišmenta koji iz godine u godinu sve više zanemaruje stanovništvo, što je dovelo do globalnog siromaštva, ekonomske i moralne krize. Upravo gore opisana vrijednost benda, brojni energični nastupi uživo diljem svijeta te neposredan i zdrav odnos s publikom doprinijeli su velikoj popularnosti koja i dalje neprestano raste.

FLOGGING MOLLY post 2

Flogging Molly su osnovani 1997. godine u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s klasičnim rock instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vodi ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma ‘Swagger’ (2000.), koji je ispunio početna očekivanja i prodao se u više od 50000 primjeraka. Uslijedio je 2002. godine ‘Drunken Lullabies’, na kojem se izdvajaju singlovi ‘Rebels of the Sacred Heart’ i ‘The Son Never Shines (on Closed Doors)’.

Album ‘Float’ postao je njihov najuspješniji album, na kojima su singlovi ‘Paddy’s Lament’ i ‘You Won’t Make a Fool Out of Me’. 2011. izdali su studijski album ‘Speed of Darkness’ posvećen radničkoj klasi koji je završio na broju 9 Billboardove glazbene ljestvice. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka. Informacije o ulaznicama za koncert Flogging Molly kao i pogodnostima koje očekuje sve one koji posjeduju festivalsku ulaznicu za SuperUho Festival organizator će objaviti do kraja tjedna.

Nakon što Flogging Molly rasplamsaju strasti uvodnim koncertom u SuperUho Festival koji će se održati od 4. do 6. kolovoza na šibenskom pristaništu TEF, neposredno uz more, a svega desetak minuta laganog hoda do stare šibenske gradske jezgre, nastupit će: Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought, Vlasta Popić, Sun Kil Moon, VVhile, Nikky Louder i mnogi drugi izvođači čija će se imena postepeno objavljivati u sljedećih mjesec dana.

FLOGGING MOLLY live post 1

SuperUho Festival će ponovno organizirati uređen kamp u sklopu lokacije festivala, u čijem se neposrednom radijusu nalaze i glavna pozornica, uređena plaža te parkiralište velikog kapaciteta. Na svim ključnim lokacijama bit će dostupan besplatni wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji je i 2015. godine kao generalni sponzor odlučio podržati SuperUho. Veliki večernji Iskon lounge te glazbom naoružana Iskonova dnevna pozornica na plaži Banj će tako i ove godine biti sastavni dijelovi i omiljena okupljališta festivalskih gostiju u pauzama između nastupa izvođača.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori