Novi ciklus pop up izložbi u Laubi zove se ‘Šalji dalje’

Novi ciklus pop up izložbi u Laubi zove
se ‘Šalji dalje’

Ciklus izložbi Šalji dalje – ispred Igrališta zamišljen je kao pop_up izložbi u malom prostoru Bistroa Lauba (ispred ulaza u veliku dvoranu – „Igralište“). Izložbe nisu klasičnog formata, nemaju vrijeme otvorenja, već se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se pogledati svakim radnim danom od 9 do 23 sata te subotom od 11 do 23 (rado vrijeme Bistroa Laba).
Umjetnici čija je izložba postavljena biraju sljedećeg autora čija će izložba biti postavljena nakon 14 dana (Šalji dalje). Nakon ciklusa od 5 izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus.

Iako nema klasičnog otvorenja i razgovora s umjetnikom, ne izostaje promotivni aspekt izložbe putem društvenih mreža i portala specijaliziranih za kulturna događanja. U suradnji s Journalom kao medijskim partnerom održali bi se intervjui s umjetnicima koji izlažu te bi taj intervju, osim na stranicama Journala, bio postavljen uz radove u samom izložbenom prostoru.
Cilj projekta je otkrivanje i promocija umjetnika mlađe generacije i različitih strujanja u današnjoj suvremenoj umjetnosti koje mogu postati uvertirom za veće umjetničke projekte.

Lucija Zuti_Stitovi predrasuda (2)

Prva izložba ona je umjetnice Lucije Žuti sa Štitovi predrasuda, koja se otvara sutra u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Štit je prije svega obrambena naprava. Ovi štitovi su simboli koji određene društvene skupine. Oni su i odraz društvenih problema i svakodnevice s kojima se susreću te istee društvene skupine zbog ustaljenih predrasuda.
Ovim radom želim dobiti reakciju na postojeći prikaz stvarnosti, ironijom privući pažnju i pokazati na probleme u društvu. Poruke, slogani ili tekst koje koristi su predrasude koje su se povezuju s različitim društvenim skupinama i različitostima općenito.

Lucija Zuti_Stitovi predrasuda (3)

Lucija Zuti_Stitovi predrasuda (5)

Učitati još
Zatvori