Veliki uspjeh hrvatskog filma na venecijanskoj Mostri

Film Ne gledaj mi u pijat režiserke Hane Jušić osvojio je prestižnu Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji!

Nagradu su na ceremoniji dodjele koja je održana u petak, pretposljednjega dana venecijanske Mostre, u vrtu Dana autora, primile redateljica Hana Jušić i producentica Ankica Jurić Tilić.

ne-gledaj-mi-u-pjat-slider

Udruženje FEDEORA osnovano je 2010. godine u Cannesu, a svake godine dodjeljuje nagrade na nekoliko značajnih europskih festivala, uključujući festivale u Veneciji i Karlovim Varima.

Ne gledaj mi u pijat film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Marijana, nezin dominantni otac (Zlatko Burić), neodgovorna majka (Arijana Čulina) i usporeni brat (Nikša Butijer) žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila.

ne-gledaj-mi-u-pijat-hrvatski-plakat

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori