Journal Man: Knjige koje Bill Gates želi da pročitate

Journal Man: Knjige koje Bill Gates
želi da pročitate

Bill Gates putem mnogih medija, intervjua i članak ističe knjige koje čita, koje smatra važnima i koje preporučuje dalje. Tako smo prateći stranicu gatesnotes naišli na njegov popis knjiga koje želi da pročitate. Izbor mu je prilično eklektičan, no ništa manje ili drugačije ne možemo očekivati od čovjeka zaslužnog za tehnološku i informacijsku revoluciju 20. stoljeća. Gates ima mnogo interesa i svima pristupa jednako – s punom pozornošću i posvećenosti. Kakve je knjige pročitao da želi da ih i drugi čitaju, saznajte u nastavku.

Educated, Tara Westover

Tara nikad nije išla u školu niti je posjećivala liječnika, sve dok nije napustila kuću u sedamnaestoj godini. Nikad nisam mislio da ću se osvrnuti na priču o odrastanju u mormonskom kućanstvu i društvu, ali ona je tako dobar pisac da me je navela na čitanje o njezinom ekstremnom djetinjstvu. Melinda i ja jako volimo ovaj memoar mlade žene i spisateljice čija je žeđ za učenjem bila tako jaka da je završila s doktoratom sveučilišta Cambridge. – izjavio je Bill Gates

Army of None, Paul Scharre

Knjiga o autonomnom oružju koju će svi razumjeti i koja, upravo u sadašnje doba, donosi goruću temu o kojoj bi svi trebali čitati i informirati se.

Bad Blood, John Carreyrou

Sve o jednoj od najvećih poslovnih prevara 21. stoljeća u jednoj knjizi. Osim Netflixovog filma o Theranosu, sada možete i čitati o ovoj gorućoj temi.

@ragazzohpa

21 Lessons for the 21st Century, Yuval Noah Harari

Bill Gates je u nekoliko navrata naveo Hararijevo ime kao jednog od omiljenih mu autora, tako da ne čudi da je i ova knjiga obavezna lektira.

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness, Andy Puddicombe

Ako vas tema meditacije i duhovnog razvoja iole intrigira, ovo je knjiga koju biste morali pročitati.

Učitati još
Zatvori