John Malkovich kao likovi iz Twin Peaksa

John Malkovich kao likovi iz Twin Peaksa

https://vimeo.com/184416639

John Malkovich sve je samo ne tipičan glumac. Njegovi filmovi obilježeni su specifičnim likovima, često  karakterno ‘pomaknutim’, a neke uloge uopće niti ne možemo zamisliti da ih igra itko drugi doli njega. Briljirao je u filmu Opasne veze, koji ga je vinuo na A listu karakternih, dramskih holivudskih glumaca, dok mu je vrhunac karijere bio zasigurno obilježen filmom Biti John Malkovich.

Upuštajući se u razne komercijalne, no i umjetničke projekte, svaki obilježi svojim osobnim pečatom. Tako je sudjelovao u projektu fotografa Sandra Millera gdje je rekreirao ikonske likove svjetski najpoznatijih fotografija, a fotografije su bile izložene na ‘Malkovich, Malkovich, Malkovich: Homage to photographic masters’ izložbi u renomiranoj galeriji Catherine Edelman Gallery u Chicagu.

John Malkovich Albert Einstein

Sandro Miller, Arthur Sasse / Albert Einstein ‘Sticking Out His Tongue’ (1951), 2014, ‘Malkovich, Malkovich, Malkovich – Homage to photographic masters’

Projekt je imao veliki odaziv među publikom te ne čudi još jedna suradnja Johna Malkovicha i Sandra Millera gdje, sada glumeći u filmu, oživljava kultne likove iz serija i filmova Davida Lyncha – ‘Eraserhead’, ‘Blue Velvet’, ‘Twin Peaks’ i mnogim drugim ostvarenjima.

John Malkovich

‘Psychogenic Fugu’ je dugometražni film u kojemu John Malkovich oživljava osam ikonskih Lynchevih likova. Film prati glazba koju potpisuje David Lynch, a izvode ju razni glabenici kao što su  The Flaming Lips i Angelo Badalamenti. Koje sve likove, nakon maestralnog uvoda i kultne, a istovremeno urnebesne ‘Log Lady’ i ‘Dale Coopera’ možemo očekivati, znat ćemo kada film bude pušten u slobodno prikazivanje, a do tada sve vijesti, a i zasebne isječke možete pogledati na playinglynch.com.

John Malkovich

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori