Ironični radovi mladog srpskog kreativca

Ironični radovi mladog srpskog kreativca

Krajem prošle godine imali smo u Zagrebu, u galeriji Inkubator u Tkalčićevoj ulici, priliku vidjeti izložbu radova srpskog grafičkog dizajnera Nikole Puzigaće. Njegovi radovi nisu samo nas instantno osvojili, istaknuli bismo da su njegovi radovi našli put i do suradnji kao što su one s Mirkom Ilićem i Stevenom Hellerom, značajnim imenima grafičkog dizajna.

nikola post 4

O njegovom svestranom radu svjedoči i jedna jednostavna stvar… ako posjetite njegovu web stranicu i želite pogledati njegove radove prvo što će vam upasti u oči jest velika i detaljna podjela radova prema temi i(li) mediju. Nikola je izuzetno svestrani autor koji jednakom pažnjom i profesionalizmom pristupa narudžbama klijenata ili samoiniciranim projektima. No, bez obzira kako pristupa zadanom zadatku ili projektu kroz sve njegove radove provlači se fina linija ironije koja njegovim radovima daje dodatno značenje i na neki način ih više oplemenjuje.

nikola post 3

Iako je formalno obrazovanje stekao iz područja grafičkog dizajna, njegovi radovi su odavno izašli iz tih okvira. Tome je zorno svjedočila njegova prva samostalna izložba prije više od godine dana u Beogradu gdje nije samo izvjesio svoje plakate već je s timom ljudi napravio ‘live’ verziju plakata u obliku objekata i instalacija na zidovima. Umjesto klasičnog otvaranja izložbe, puštena je digitalna uvodna riječ kao dobrodošlica posjetiteljima, a i glazba je igrala važnu ulogu na izložbi tako da je izdan i soundtrack izložbe.  Nakon nje predstavio se i zagrebačkoj publici nastavljajući s odmakom prilikom predstavljanju svojeg rada.

nikola post 7

Ovakav neobičan, drugačiji pristup radu, izlaganju te u konačnici pobijanju granica izražavanja i kreativnosti glavna su odlika ovog mladog autora kojeg ćemo, nadamo se, uskoro opet vidjeti u gostima. Svakako posjetite nikolapuzigaca.com ili Fecebook stranicu za novu obaveznu dozu ironije!

nikola post 2

nikola post 1

nikola post 5

 

Učitati još
Zatvori