Top tri koncerta na Jadranu koja trebate poslušati prije kraja ljeta

Top tri koncerta na Jadranu koja trebate
poslušati prije kraja ljeta

Ljeto 2019. do sada je obilježeno odličnim koncertima – što na festivalima duž obale, što na srednjovjekovnim i renesansnim tvrđavama, u pulskoj Areni, zagrebačkoj Šalati i sl. A bez obzira na to što je ljeto na svome vrhuncu do kraja sezone čekaju vas još mnogi odlični nastupi, a ova tri nikako ne smijete propustiti!

Što zbog lokacije i atmosfere, što zbog glazbenika – ovi nastupi će vam sigurno ostati dugo u sjećanju!

Morcheeba / Ljeto u Valamaru

Vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera i ovog ljeta građanima i posjetiteljima Dubrovnika donosi najljepše ljetne doživljaje na Babinom kuku koji se u protekle tri godine profilirao kao destinacija vrhunske zabave.

Valamar s ponosom predstavlja veliko strano ime na Ljetu u Valamaru, bend koji je tijekom niza sjajnih koncerata izgradio poseban odnos s hrvatskom publikom – troje vrsnih umjetnika pod zajedničkim nazivnikom Morcheeba!

Morcheeba se na sceni pojavila 90-ih godina kada se trip-hop probijao na ljestvice, a nakon prvog albuma bilo je jasno da će se dugo zadržati na svjetskim pozornicama. To su i dokazali, a “Rome Wasn’t Built In A Day”, “Trigger Hippie”, “Part Of The Process” i „Otherwise” samo su neke od pjesama koje ćemo pod zvjezdanim nebom kampa Solitudo slušati 10. kolovoza.

U koncert Morcheebae uvest će vas Irena Žilić! Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica svoj posljednji studijski uradak objavila je u ožujku 2017. godine. Album su nahvalili i kritika i publika, a glazbenica je na njemu otkrila i novi, drugačiji zvuk nakon izvrsnog EP-a “Days of Innocence” i LP-ja “Travelling”.

Na novom albumu Irena Žilić je radila s talentiranim producentom Markom Mrakovčićem, a više nije ni sama s gitarom. Pridružili su joj se Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi). Album se našao na gotovo svim domaćim i regionalnim top listama albuma koji su obilježili 2017. godinu, a zaradio je i nominaciju za glazbenu nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album alternativne i klupske glazbe”.

Kritika hvali njenu zrelost, bogatiji i kompleksniji zvuk te fantastičnu produkciju. Nazivajući njen izričaj autentičnim i svjetskim, hvale njen prekrasan glas, puninu zvuka, glazbeni talent i poigravanje s elektroničkom glazbom, dajući albumu “Haze” naziv remek-djela.

Ovogodišnja, treća po redu sezona Ljeta u Valamaru trajat će sve do 13. rujna, a obilježit će je prvenstveno dobra zabava uz poznata imena showbiz scene, raznoliki sadržaj i maštoviti nastupi.

Ulaznice za koncerte dostupne su u prodaji u svim Valamarovim hotelima i kampu Solitudo. Velika novost od ove godine je da su ulaznice za sve koncerte dostupne i online putem Valamarove stranice Valamar Experience Concierge, a sve novosti možete pratiti putem Facebook stranice i Instagram profila.

Dubioza Kolektiv / Arena, Pula

Dubioza kolektiv vraća se u pulsku Arenu u subotu, 10. kolovoza. Koncert u najimpresivnijem otvorenom prostoru u ovom dijelu Europe bit će njihov jedini ovogodišnji nastup u tom djelu Hrvatske.

Krajem srpnja 2015. Dubioza kolektiv održala je pred rasprodanim kapacitetom pulske Arene koncert koji se smatra jednim od najboljih u recentnoj glazbenoj povijesti Istre. Jedinstvena sinergija benda i publike uz fantastičnu koncertnu kulisu predivnog amfiteatra zabilježena je na videu kojeg Dubioza i dan danas koristi u promociji svojih nastupa diljem svijeta.

Četiri godine nakon tog velikog trijumfa grupa se vraća u Pulu bogatija za više stotina nastupa na nekoliko kontinenata, izdanje „Pjesmice za djecu i odrasle“, kao i za singl „Wild Wild East“, prvu najavu internacionalnog albuma planiranog za listopad.

Fatboy Slim / Vojarna Šibenik

Fatboy Slim, glazbenik koji je pomogao popularizirati big beat te patentirao vlastiti brend party acid house, ove će godine 17. kolovoza, s početkom od 21 h, nastupiti na već provjerenom prostoru šibenske vojarne.

Rođen kao Norman Cook, jedan je od najpoznatijih engleskih i svjetskih DJ-a, glazbenika i producenata. Magazin “Q” svrstao ga je na listu najboljih svjetskih izvođača koji se moraju poslušati uživo. Dobitnik je Grammyja, tri BRIT Awardsa i čak deset MTV nagrada.Do danas je izdao sedam albuma te poslijednjih godina više vremena provodi na turnejama, a manje na stvaranje glazbe. Tako je, samo u prošloj godini, odradio 70 nastupa, od čega se posebno izdavajaju onaj na Kineskom zidu, u clubu „Potonij“ u Vegasu, na Ibizi te Falmer stadionu u Brightonu.Njegov nastup danas ne uključuje samo sviranje vlastitog brenda, već i kompleksnu audio-vizualnu produkciju, a za sebe kaže da je video jockey i nema primisli o prestanku.

Nastup Fatboy Slima na ovogodišnjem Projectu Vojarna, event je koji se ne propušta te jedan od najvećih ovog karaktera u cijeloj regiji. Uz Fatboy Slima, očekuje vas udarni line up te imena poput Peznta, DJ Jocka b2b Shipea, Edyja C-a i E – Basea.

Foto: promo, Unsplash

Učitati još
Zatvori