Filmski stil: Trendi djevojke s malih ekrana

Filmski stil: Trendi djevojke
s malih ekrana

Girls

Girls

U današnjoj epizodi rubrike Filmski stil s velikog filmskog platna vodimo vas na modno putovanje malim televizijskim ekranima. Jednako poput nezaboravnih kostima koje su nosile velike filmske dive u svojim zapaženim i zapamćenim ulogama, modni odabiri unutar televizijskih garderoba glavnih likova TV serija oduvijek su igrali važnu ulogu. Iako je moda svoju priču na malim ekranima započela već s pojavom prvih serija i prvim istaknutim ženskim likovima, serija Sex i grad u novijoj televizijskoj povijesti nepobitno je odigrala ulogu velike prekretnice koja je istaknula važnost kostima i svoja četiri glavna lika s Carrie kao predvodnicom ekipe pretvorila ne samo u najbolje prijateljice s malih ekrane svake žene, već i u modne ikone koje su svojim odvažnim i kreativnim odabirima diktirale trendove.

I dok su ormare Carrie, Samanthe, Mirande i Charlotte ispunjavale kreacije poznatih dizajnera i nekoliko (desetaka) parova Manolo Blahnik cipela previše, nova generacija djevojaka s televizijskih ekrana i kostimografkinja jednaku je pažnju pridala televizijskom stilu svojih likova unutar znatno manjih ormara od nezaboravnog walk in ormara iz snova Carrie Bradshaw. Njihove garderobe kroz spoj vintage i high street komada savršeno prenose duh vremena, a njihovi televizijski ormari nerijetko nalikuju onima djevojaka koje ih vjerno prate s druge strane ekrane. U nastavku vam donosimo djevojke koje su svojim pričama, šarmom i istančanim modnim stilom obilježile posljednjih nekoliko televizijskih godina.

SOPHIA (GIRLBOSS)

Girlboss

Girlboss

I prije samog izlaska serije Girlboss, za čiji je scenarij kao predložak poslužila istoimena autobiografija Sophije Amorosu o nastanku njezinog Nasty Gal carstva, bilo je jasno da nas očekuje zanimljiva priča unutar koje će moda igrati veliku ulogu. U glavnoj ulozi djevojke Sophie našla se mlada glumica Britt Robertson koje je svojom snažnom pojavnošću i vrckastim karakterom s jednakom lakoćom prenijela narativnu i modnu priču izgubljene djevojke koje u svojoj strasti prema vintage odjeći pronalazi put do uspjeha. Njezin ormar, unutar kojeg se nalazi spoj fantastičnih vintage komada i trendova koji su obilježili drugu polovicu 2000-tih, važan je dio njezine osobnosti, a svaka kombinacija prenosi dio njezinog emocionalnog stanja i životne priče.

Girlboss

Girlboss

Girlboss

Girlboss

Girlboss

Girlboss

JESSA (GIRLS)

Girls

Girls

Serija Girls u svojih je šest sezona na malim ekranima ispričala priču o četiri prijateljice, njihovim prijateljima, ljubavima i njihovom životu u New Yorku. Iako u svojoj suštini serija nevjerojatno podsjeća na poznati televizijski klasik Sex i grad, već nakon prve epizode prve sezone bilo je jasno da će serija Girls donijeti sasvim novi pogled. Svaka epizoda iznova je izazivala iznenađenje i publiku rijetko ostavljala ravnodušnom. Jednako poput njihovih života, njihovi su se ormari znatno razlikovali od onih u seriji Sex i grad i skrivali manje glamurozne, ali realnije modne priče. Kao fashion djevojka s istančanim modnim stilom i uvijek zanimljivim modnim odabirima istaknula se Jessa, čija je garderoba spajala vintage komade i najnovije trendove. U šest sezona serije, lik Jesse doživio je brojne transformacije, među kojima su primjetne bile i modne. Od boemskih vintage haljina do jednostavnog spoja traperica i T-shirt majica, svaku kombinaciju posebnom je učinio nepobitan prirodni allure glumice Jemime Kirke.

Girls

Girls

Girls

Girls

Girls

Girls

MICKEY (LOVE)

Love

Love

Prije nekoliko tjedana izašla je druga sezone odlične serije Love koje je na male televizijske ekrane vratila neurotičnu kulericu Mickey. Dok je unutar svog života Mickey pokušala unijeti pozitivne promjene, njezin televizijski ormar nastavio je modnu priču započetu u prvoj sezoni i zadržao jednostavne komade koji stvaraju hipsterske kombinacije kakve smo navikli viđati na djevojkama koje, iako su neopterećene modnom, imaju vrlo istačan ukus i jasnu viziju svog osobnog stila. Bomber jakna, crne gležnjače, Ray Ban sunčane naočale, majice s printom, paleta boja stvorena od neutralnih i zagasitih tonova s tek nekoliko istaknutih detalja u jarkim bojama još uvijek ispunjavaju police ormareapredivne Mickey.

Love

Love

Love

Love

Love

Love

NOORA (SKAM)

Skam

Skam

Norveška tinejdžerska serija Skam prešla je granice norveške televizije i tinejdžerske publike i svojim realnim prikazom srednjoškolskih dana osvojila svjetsku televizijsku publiku. Osim zanimljivih priča, besprijekornog scenarija i soundtracka te talentirane mlade postave, u grupi pomno osmišljenih likova koji savršeno prenose duh sasvim nove generacije svojim se modnim stilom istaknula Noora. Već u prvoj sezoni u kojoj ima tek sporednu ulogu, Josephine Frida Pettersen u ulozi Noore vjernu Skam publiku osvojila je svojim jednostavnim i pročišćenim skandinavskim stilom obojenim neutralnim bojama i prugastim uzorcima, platinastom bob frizurom s ružičastim odsjajem i jarkim ruževima. Druga sezona Nooru je stavila u središte serije, a osim njezinog svakodnevnog života i ne tako obične prošlosti, svaka nova epizoda otkrivala je dio njezinog ormara unutar kojeg su se traperice visokog struka, sivi baloner i kaput, bijeli džemperi, dolčevite kratkih rukava i oversized košulje istaknule kao njegovi nezaobilazni dijelovi.

Skam

Skam

Skam

Skam

Skam

Skam

Tekst: Ela Jarni

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori