Sitcom predstava u Rijeci koja će vas nasmijati

Sitcom predstava u Rijeci koja
će vas nasmijati

Kaučsurfing

Kaučsurfing autorski je projekt Kazališne družine Clou, u kojem dvije autorice i izvođačice, Nina Sabo i Valentina Lončarić, kolažirajući autobiografske elemente i fragmente vlastite svakodnevice stvaraju sliku prosječne svakodnevice generacije mladih ljudi. Autorice su tijekom par mjeseci  dokumentirale audio i video građu iz svoje svakodnevnice, borbe s birokracijom, nazaposlenošću, koja je postala osnova za daljnji dramaturški razvoj projekta.

Kauč simbolizira mjesto ugode, ali i mjesto nemogućnosti pomicanja u realnost, nemogućnosti akcije i izlaska u vanjski svijet. Jedina akcija, tj. „surfanje“ moguće je samo na 2 metra kauča, te na taj način kauč postaje mjerilo i granica svijeta. Svi predmeti iz svakodnevice na čudesan način nalaze se u kauču, na kauču, ispod ili iza kauča. Fiktivno i imaginarno istodobno je jedini mogući izlaz iz realnosti, koja je za autorice i protagonistice neizvjesna.

Iako se čini da se je spona s realnošću prekinuta, relanost, tj. vanjski svijet je u predstavi prisutan kroz goste koji dolaze izvana, no ona je samo usputna prolaznica koja nema pravo sudjelovanja u kaučsurfingu.

Ideja projekta nastala je kao reakcija na nezaposlenost,nestabilna primanja, nedovoljnu mogućnost participiranja u odlukama i životu zajednice, koja dovodi do krajnje pasivnosti djelovanja.  Predstava je gorko-slatka refleksija o „kriškama života“, marginalnim zbivanjima pojedinaca unutar četiri zida u kojem se žanrovski isprepliću dokumentarizam, „sitcom“ te nadrealizam koji postaje mašina za pričanje priče. Kada predstava igra i gdje je sve možete pogledati saznajte na službenoj Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori