Nova kontroverzna dokuserija na Netflixu zbog koje ćete provesti dan bingeajući

The Family

The Family je nova Netflixova dokumentarna serija koja donosi priču o kršćanskoj organizaciji povezanoj s američkom politikom. Ova petodijelna serija temelji se na knjigama The Family: The Secret Fundamentalism at the Heart of American Power i C Street: The Fundamentalist Threat to American Democracy, autora Jeffa Sharleta.

Sharlet je istražio povijest i prošlost organizacije, a kojom je desetljećima predsjedao Doug Coe. Coe je vjerovao da je Isusovo djelovanje najučinkovitije skriveno od očiju javnosti, čak je u govoru istaknuo da što je organizacija nevidljivija to su njezin utjecaj i moć veći. Kreirao je mrežu visoko utjecajnih ljudi, posebno u Washingtonu, koji su se potajno sastajali, molili te pokušavali utjecati na politiku raznim pozadinskim smicalicama i akcijama.

Veliko godišnje događanje – The National Prayer Breakfast – datiralo je čak do vremena Dwighta D. Eisenhowera i sponzorirano je od strane The Fellowshipa te okuplja tisuće vođa i utjecajnika.

Spoj religije i politike nije nov, neuobičajen i čak više nije kontroverzan, no nakon gledanja ovih pet epizoda trebalo nam je neko vrijeme da shvatimo što smo zapravo pogledali… Režiser Jesse Moss nije dovoljno objasnio ulogu i involviranost demokrata u The Fellowshipu, iako je jasno da su bili prisutni i involvirani. Također nije jasno koja je njihova uloga sada. Mnogima najzanimljiviji dio jest onaj o Donaldu Trupu, i na kojemu se temeljila velika većina promocije serije. Cijela peta epizoda posvećena je njegovom putu ka ostvarivanju moći. Znakovitog naziva The Wolf King, peta epizoda donosi prikaz utjecaja tzv. Obitelji na Trumpa.

Na prvu kontroverzna, zanimljiva serija nakon gledanja ostavit će nekoliko nedorečenih trenutaka i pokoji upitnik iznad glava, no svakako je naša preporuka za vikend gledanje, pogotovo onima koji vole pogledati dobar politički dokumentarac.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori