Ove zime na tv dolazi serija na koju će se zakačiti svi ljubitelji fantasyja

Ove zime na tv dolazi serija na koju će se
zakačiti svi ljubitelji fantasyja


His Dark Materials

His Dark Materials je nova britanska fantastična serija bazirana na nizu romana autora Philipa Pullmana. Priča je smještena u alternativni svijet gdje svi ljudi imaju svoje prijatelje/pratitelje u životinjskom liku, a koji su zapravo manifestacija ljudske duše. Oni se zovu dæmons.

Serija prati život mlade Lyre (glumi ju Dafne Keen), djevojčice bez roditelja koja živi s tutorima na Jordan Collegeu u Oxfordu. Kao i u Pullmanovom romanu, Lyra otkriva opasnu tajnu u koju su uključeni lord Asriel (glumi ga James McAvoy) i Marisa Coulter (glumi ju Ruth Wilson). U potrazi za nestalim prijateljem, Lyra otkriva i niz otmica te povezanost s tajanstvenom supstancom koja se zove Prašina.

Redatelj Otto Bathurst objasnio je da su neki elementi knjige i filma izmijenjeni kako bi serija dala moderniji osjećaj u usporedbi s izvornom viktorijanskom fantazijom .

Tri romana His Dark Materials, koji je Philip Pullman napisao od 1995. do 2000. godine, postigli su uspjeh u young adult beletristici, što je dovelo do razvoja dugometražnog igranog filma “Zlatni kompas” iz 2007. godine. Film je bio kritiziran zbog negativnog stava prema religiji.

Prvu sezonu serije (druga je već dogovorena i potvrđena!) očekujemo krajem 2019. godine.

Učitati još
Zatvori