Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček u novoj hit predstavi Teatra EXIT

Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček u
novoj hit predstavi Teatra EXIT

_MG_6104

Tatar EXIT na kazališnu scenu donosi komad Dvoje jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Jima Cartwrighta, i to na novoj lokaciji; u Studiju EXIT. Teatar EXIT otvorio je komornu scenu u Gundulićevoj 37/1 pod nazivom Studio EXIT koja prima svega 48 gledatelja što ju trenutno čini najmanjom kazališnom scenom u Zagrebu, a premijera predstave Dvoje samo je početak jedne nove kazališne avanture Teatra EXIT. Režuju predstave potpisuje Matko Raguž, dok glavne uloge igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček.

Predstava Dvoje

Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo. Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest. Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje. Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café- barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.

_MG_6284

O Jimu Cartwrightu

Jim Cartwright višestruko je nagrađivan dramatičar čija su djela izvođena širom svijeta i prevedena na više od trideset pet jezika. Piše za film, televiziju i radio, a njegovi su komadi uvršteni u repertoar kazališnih kuća kao što su The National Theatre, The Royal Court Theatre te postavljeni na londonskom West Endu i njujorškom Broadwayju. Autor je kazališnih komada: Road, Bed, Two, The Rise and Fall of Little Voice, Eight Miles High, Prize Night, Hard Fruit, Mobile Phone Show, Ancient Secret of Youth, Two 2, kao i scenarija za film i televiziju: Road, Vroom, Wedded, June, Vacuuming Completely Nude in Paradise, Strumpet, Johnny Shakespeare i King of the Teds s Alison Steadman, Brendom Blethyn i sir Tomom Jonesom u naslovnim ulogama. Sveučilište u Boltonu dodijelilo mu je počasni doktorat, a njegovo ime nosi jedna od zgrada škole Harper Green koju je pohađao u mladosti. Drame su mu uvrštene u školske i sveučilišne kurikule te su od 1986. godine stalno dostupne u tiskanim izdanjima.

Više informacija o predstavi te rasporedu izvedbi možete saznati na http://teatarexit.hr/.

_MG_5962 Plakat Dvoje

Učitati još
Zatvori