Zagrebački graffit koji svijetli u mraku

Zagrebački graffit koji svijetli u mraku

Zagrebačka publika je prije koji tjedan imala prilike vidjeti fantastičnu prostornu instalaciju u Kreativnom centru Ledana (tzv. Ledani) pod nazivom Trash Will Smash.

Staru i napuštenu zgradu pogona Ledane mnogi mladi umjetnici, graffiteri, slikari, kipari, fotografi i street artisti pretvorili su u fatazmagorični svijet u kojem je stvarno sve moguće. Tako je na jednom mjestu u jednoj večeri Zagreb dobio eksploziju umjetnosti koja niti jednog posjetitelja nije ostavila ravnodušnim.

chez glow 2

No, nama je za oko zapeo rad koji su zajedničkim snagama realizirali umjetnici Chez186i GLOW jer se takvo nešto baš i ne viđa često i da bi se doživjelo u svojoj punoj veličini, mora se pogledati u potpuno zamračenom prostoru. Naime, napravili su graffit koji svijetli u mraku!

Žive boje koje izranjaju iz mraka otkrivaju već prepoznatljiv Chezov rukopis te nas upoznaju s onim Glowovim, otvaraju novu dimenziju u promatranju graffita, barem kod zagrebačke publike.

chez glow 4

Ova (mogli bismo reći) međunarodna suradnja hrvatskog i bugarskog umjetnika još je jadan od pokazatelja sve veće popularnosti i jačanja alternativnih vidova likovne umjetnosti – street arta i graffita te tek možemo naslućivati što će nadolazeće suradnje i akcije ovakvog tipa u urbanim domaćim prostorima donijeti.

Za više informacija o njihovim radovima posjetite glowgraff.com i chez186.tumblr.com te ih možete pratiti i na Instagram profilima Chez 186 i glowgraff.

Učitati još
Zatvori